Francijas Finanšu ministrijas vadītājs piedāvā Krievijai "manevru" sankciju mehānisma ietvaros

© REUTERS/Benoit TessierМинистр финансов Франции Бруно Ле Мэр
Министр финансов Франции Бруно Ле Мэр - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagātnē Krievija jau atcēla franču produkcijai daļu no 2013. gadā ieviestajiem ierobežojumiem.

RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. Francijas ekonomikas un finanšu ministrs Bruno Lemērs cer uz daļēju Krievijas pārtikas embargo atcelšanu, vēsta RIA Novosti.

"Mēs par 100 procentiem ievērojam lēmumus, kuri pieņemti Eiropas līmenī. Francija ir viena no vadošajām ES valstīm, un mēs pat neapšaubām šo lēmumu. Nekādu iespēju apiet šo politisko mehānismu nav. Taču šī mehānisma ietvaros pastāv telpa manevriem, ko mēs arī vēlētos izmantot ekonomiskajai sadarbībai," — paziņoja ministrs avīzes "Vedomosti" intervijā.

Šajā sakarā viņš atcerējās, ka pagātnē Krievija jau atcēlusi franču produkcijai daļu no 2013. gadā ieviestajiem ierobežojumiem, piemēram, kartupeļiem. "Tam bija pozitīvs efekts," — uzsvēra Lemērs.

Знак STOP - Sputnik Latvija
ES samits pagarinājis pret Krieviju vērstās sankcijas

Tāpat viņš komentēja Krievijas importa aizvietošanas politiku. "Importa aizvietošana varētu būt atbilde sankcijām, taču, man personīgi liekas, ilgtermiņa problēmas risinājumam lauksaimniecības nozare ir kvalitatīvi jāuzlabo. Sadarbība ar Franciju varētu būt labs variants tā īstenošanai," — spriež ministrs.

2014. gada augustā Maskava aizliedza dažu pārtikas preču importu no valstīm, kuras ieviesa sankcijas pret Krieviju: ASV, ES valstīm, Kanādas, Austrālijas un Norvēģijas.

Tostarp, tika aizliegta gaļa, jūras produkti, dārzeņi, augļi, piena produkcija. Vēlāk Krievijas atbildes pasākumi skāra vēl vairākas valstis, ieskaitot Ukrainu, Lihtenšteinu un Melnkalni.

Ziņu lente
0