Merkele un Makrons pieprasa atgriezt Krievijas militārpersonas Donbasas SKKC

© REUTERS / Fabrizio BenschАнгела Меркель и Эммануэль Макрон после пресс-конференции в Берлине
Ангела Меркель и Эммануэль Макрон после пресс-конференции в Берлине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kremlī pieļauj Krievijas virsnieku atgriešanos SKKC gadījumā, ja Kijeva pārtrauks pret viņiem vērstu provokatīvu rīcību un sniegs viņiem iespēju pildīt savas funkcijas.

RĪGA, 24. decembris – Sputnik. Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Emanuels Makrons pieprasīja Krievijas oficieru atgriešanos Savstarpējā uguns pārtraukšanas režīma kontroles un koordinēšanas centrā (SKKC) Donbasā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Vācijas valdības preses paziņojumu.

"Viņi (Merkele un Makrons) pieprasa Krievijas oficieru atgriešanos Savstarpējā uguns pārtraukšanas režīma kontroles un koordinēšanas centrā (SKKC) Donbasā, kuram ir svarīga loma EDSO novērotāju un uguns pārtraukšanas vienošanās atbalstā," — teikts paziņojumā.

Tāpat viņi aicināja abas konflikta puses Donbasā pēc iespējas ātrāk īstenot vienošanos par mierizlīgumu.

"Ņemot vērā nestabilo situāciju drošības jomā, viņi (Merkele un Makrons) aicina nekavējoties sākt īstenot kontrolētos uguns pārtraukšanas režīma stabilizācijas pasākumus," — tiek ziņots preses paziņojumā.

Последствия обстрелов в Донецкой области - Sputnik Latvija
Donbasā stāsies spēkā "Jaungada" pamiers

Iepriekš Krievijas ĀM paziņoja, ka Krievija pārtrauc savu darbību SKKC ietvaros. Krievijas ministrijā atgādināja, ka SKKC saskārās ar nopietnām grūtībām Ukrainas varas iestāžu pozīcijas dēļ. Vēlāk prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Kremlī pieļauj Krievijas virsnieku atgriešanos SKKC gadījumā, ja Kijeva pārtrauks pret viņiem vērstu provokatīvu rīcību un sniegs viņiem iespēju pildīt savas funkcijas.

Donbasa konflikta mierizlīguma regulēšanas kontaktu grupa trešdien Minskā saskaņoja uguns pārtraukšanas režīmu, tuvojoties Jaungada un Ziemassvētku svinībām, sākot ar 23. decembri. Pašpasludinātajā Doņeckas Tautas Republikā paziņoja, ka Ukrainas vienības jau ir pārkāpušas klusuma režīmu, veicot apšaudi Gorlovkas apkaimē un Jasinovatajas rajonā.

Ziņu lente
0