ASV vērtē Krievijas gatavību nākotnes karam

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Pāriet pie mediju bankasASV vērtē Krievijas gatavību nākotnes karam
ASV vērtē Krievijas gatavību nākotnes karam - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Organizētais pētījums liecina, ka Krievijas veiktās reformas ļauj uzturēt augstu cīņas spēju lielākajā daļā Krievijas BS sauszemes vienību, pie tam samazinot to skaitlisko sastāvu.

RĪGA, 22. decembri — Sputnik. Mūsdienu Krievijas armija pievērš uzmanību nevis karavīru skaitam, bet gan taktiskajiem paņēmieniem un mūsdienu tehnoloģijām. Šajā ziņā tā līdzinās ASV un Vācijai, liecina amerikāņu analītiskā centra Rand pētījumu rezultāti, vēsta RIA Novosti. Ekspertu slēdzienus publicējis izdevums National Interest.

Pēc speciālistu domām, nav nekādu iemeslu uzskatīt, ka Krievija gatavojas plašam bruņotam konfliktam, tāpēc savā darbā viņi ņēmuši vērā to, ka Krievijas armijas galvenais uzdevums ir savas valsts, lielu apdzīvoto vietu un rūpniecisko centru aizsardzība.

Vladimirs Žirinovskis - Sputnik Latvija
Intervija
Vladimirs Žirinovskis: Mēs vienkārši brīdinām par iespējamām sekām

Krievijas veiktās reformas, teikts pētījumā, ļauj uzturēt augstu cīņas spēju lielākajā daļā Krievijas BS sauszemes vienību, pie tam samazinot to skaitlisko sastāvu. Rezultātā Krievija spēj ātri pārvietot spēkus vajadzīgajā virzienā.

Bruņota konflikta gadījumā Krievijas spēki centīsies izvairīties no izšķirošās cīņas ar vienlīdzīgiem pretinieka spēkiem. Šim nolūkam Krievija izmantos lielā darbības rādiusa sauszemes, gaisa un jūras raķešu bruņojumu. Galvenie mērķi — ienaidnieka aviācijas bāzes kuģi, kara bāzes un lidmašīnas.

Sauszemes sadursmēs Krievijas armija aktīvi izmantos zalves uguns sistēmas, kas, pateicoties savai mobilitātei, spēs izdarīt negaidītus triecienus. Taču, kā atzīmē eksperti, Maskavas galvenais "aizsargs" ir tās kodolieroču arsenāls, ko Krievija varētu izmantot uzbrukuma apstākļos vai piedraudēt ar tā pielietojumu.

Праздничный парад в честь победы в Великой Отечественной войне - Sputnik Latvija
Viedoklis
Cik liela ir Krievijas armija?

Eskperti raksta, ka kara tradicionālās metodes tiks apvienotas ar netradicionālu pieeju, kuras starpā ir, piemēram, civiliedzīvotāju atbalsts un speciālo uzdevumu spēki, kas teicami demonstrējuši savas iespējas Sīrijā.

Rand atzīmē, ka Krievijas armijā ir vienības, kas teicami demonstrējušas savas iemaņas agrākajos konfliktos, piemēram, desantnieki. Vienlaikus dažās vienībās tiek izmantots novecojis bruņojums vai karadienestā iesauktie jaunieši. Tāpēc, secina eksperti, jautājums par Krievijas armijas reālo potenciālu joprojām ir atklāts. 

Ziņu lente
0