Saakašvili pastāstīja, ka UDD darbinieki sajūsminās par Putinu

© REUTERS/Valentyn OgirenkoЗадержание Михаила Саакашвили сотрудниками СБУ в Киеве, 5 декабря 2017
Задержание Михаила Саакашвили сотрудниками СБУ в Киеве, 5 декабря 2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc viņa sacītā UDD darbinieki uzskata Putinu par "ideālu", taču Porošenko adresē Saakašvili esot dzirdējis no specvienības tikai "lāstus".

RĪGA, 19. decembris – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir "ideāls" priekš Ukrainas Drošības dienesta (UDD) darbiniekiem, savukārt Ukrainas prezidentu Petro Porošenko specvienības nemīl, paziņoja pirmdienas vakarā telekanāla NewsOne ēterā bijušais Gruzijas prezidents un bijušais Ukrainas Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili, vēsta RIA Novosti.

"Viņi (UDD darbinieki) tā sajūsminās, viņi saka: "Putins šos (Saakašvili atbalstītājus, kuri izvilka politiķi no UDD mašīnas) ragā saliektu," — pastāstīja politiķis par savu aizturēšanu, ko veica UDD darbinieki, ar kuriem viņš pavadīja automobilī vairākas stundas.

Mēģinājums aizturēt Saakašvili sakarā ar krimināllietu par sadarbību ar noziedzīgu organizāciju dalībniekiem, un to noziegumu slēpšanu tika veikts Kijevā 5. decembrī. Taču bijušā Odesas apgabala gubernatora atbalstītāji izvilka viņu no tiesībsargu rokām, pēc kā devās uz mītiņu Kijevas centrā.

Saakašvili atbalstītāji centās ieņemt ēku Kijevas centrā - Sputnik Latvija
Saakašvili atbalstītāji centās ieņemt ēku Kijevas centrā

Nākamajā dienā tiesībsargi ieradās telšu pilsētiņā pie Saakašvili, kur viņa atbalstītāji atkal izrādīja pretošanos. Aizturēt Saakašvili izdevās vien 8. decembrī, vēlu vakarā, tad viņu ievietoja Ukrainas Drošības dienesta izolatorā.

Kijevas Pečerskas rajona tiesa 11. decembrī noraidīja prokuratūras prasību par soda piemērošanu Saakašvili, kas paredzēja mājas arestu, politiķis palika brīvībā. Prokuratūra iesniedza sūdzību par tiesas atteikumu piespriest Saakašvili mājas arestu. Saskaņā ar izvirzīto prasību bijušajam Gruzijas prezidentam draud brīvības atņemšana no pieciem līdz desmit gadiem.

Saakašvili pameta Gruziju pēc jaunā valsts prezidenta Georgija Margvelašvili stāšanās amatā 2013. gada novembrī. Gruzijas Galvenā prokuratūra neklātienē izvirzīja viņam apsūdzību vairākās krimināllietās un vairākkārt vērsās pie Ukrainas ar lūgumu izdot bijušo prezidentu Gruzijai.

Ziņu lente
0