Latvija steidz palīgā: priekš kam Albānijai 50 tūkstoši eiro

CC0 / pxhere / Eiro
Eiro - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Albānijas valdība lūdz palīdzību citām valstīm, lai tiktu galā ar stipro lietavu sekām, kuras kļuva par pasaules vēsturē spēcīgāko plūdu iemeslu.

RĪGA, 18. decembris — Sputnik. Saskaņā ar Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) projektu, valsts plāno piešķirt Albānijai 50 tūkstošus eiro plūdu seku likvidācijai, vēsta Vesti.lv.

Ārlietu ministrijas projekts tiks izskatīts valdībā 19. decembrī.

Dokumentā norādīts, ka stiprā decembra lietus dēļ Albānijā notika spēcīgākie plūdi valsts vēsturē, kuri skāra tās centrālo un dienvidu daļu. Lai tiktu galā ar postošajām plūdu sekām, Albānijas valdība, izmantojot dažādus sakarus, palūdza palīdzību citām valstīm.

Saskaņā ar pēdējiem datiem, dabas stihijas rezultātā bojā gāja divi vietējie iedzīvotāji, zem ūdens izrādījās 3 334 mājas un 3 016 ha lauksaimniecības zemes, 45 tūkstoši cilvēku palikuši bez elektrības. Turklāt pastāv traucējumi starptautiskās lidostas darbā Albānijas galvaspilsētā — Tirānā.

Latvijas ĀM nolēma nekavējoties reaģēt un nolēma, ka finanšu atbalsts būs labākais veids kā palīdzēt.

Tāpat iestādē atgādināja, ka Albānija ir Latvijai draudzīga valsts, un albāņu karavīri piedalās NATO kaujas grupā, sniedzot ievērojamu atbalstu Latvijas drošības nodrošināšanas lietā.    

Ziņu lente
0