No atlikušajiem ISIS kaujiniekiem amerikāņi veido "Jauno Sīrijas armiju"

© Day DonaldsonISIS. Foto no arhīva
ISIS. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Acīmredzot, amerikāņu "partneru" žēlsirdības dēļ Krievijas GKS Sīrijā drīzumā būs vairāk darba.

RĪGA, 17. decembris — Sputnik. Pēc tam, kad Sīrijas valdības karaspēki ar aktīvu Krievijas atbalstu attīrīja Sīriju no "Islāma valsts" bruņotajiem grupējumiem, pēdējie atrada sev pajumti un jaunu saimnieku teritorijā, kuru kontrolē nelūgti ieradušies šajā arābu valstī amerikāņi, vēsta Sputnik Igaunija.

Saskaņā ar karojošo pušu Izlīgšanas centra paziņojumu, kurš tika nodots RIA Novosti, bēgļu nometnes rajonā Sīrijas provincē El-Haseka, kura atrodas 20 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Džisr-eš-Šaddadi pilsētas, ASV militāro instruktoru vadībā veidoti tā saucamās "Jaunās Sīrijas armijas" militārie grupējumi.

ASV militārā tehnika pie Darbasijas ciema Sīrijā - Sputnik Latvija
ASV nevēlas izvest karaspēku no Sīrijas

Kā pastāstīja apmešanās vietu pametušie bēgļi, amerikāņu instruktori pasludināja viņu vadībā savākušos par kaujiniekiem, ka pēc sagatavošanas kursiem viņu grupējumus nosūtīs uz dienvidiem, lai cīnītos ar Sīrijas valdības karaspēkiem.

ASV vadītā starptautiskā koalīcija ja vairāk nekā pusgadu izmanto šo nometni kā platformu, lai sagatavotu pret valdību noskaņotus kaujiniekus. Šobrīd tur atrodas 750 cilvēki no ISIS un Jabhat Al-Nusra, kuri aizbēga no Rakkas, Deir-ez-Zoras, Al-Bukemaļas un no Eifrata austrumu krasta. "Opozīcijas" grupējuma galveno trieciengrupu sastāda vairāk nekā 400 "Islāma valsts" teroristu, kuri oktobrī ar ASV atbalstu izbrauca no Rakkas.

Iepriekš Krievijas Aizsardzības ministrija jau vainoja Štatus, ka viņi cenšas traucēt kaujinieku iznīcināšanai Sīrijā. Kā piemēru militārās iestādes oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs toreiz minēja incidentu ar amerikāņu iznīcinātāju F-22, kurš traucēja Krievijas triecienlidmašīnām Su-25 izpildīt kaujas uzdevumu Mejadinas pilsētas rajonā.

Sīrijas lidotājs Hamas aviobāzē - Sputnik Latvija
Viedoklis
Aizstāvēja savējos: kā Krievija palīdzēja Sīrijai izcīnīt uzvaru

Kā jau iepriekš tika ziņots, 6. decembrī ģenerāļa Suhela brigādes apakšvienības un 5. brīvprātīgā uzbrukuma korpusa uzbrucēji sagrāva atlikušos nelikumīgos spēkus Deir-ez-Zoras provincē un, atbrīvojot  Salihijas, El-Hreitas, El-Katjas un Musalahas apdzīvotās vietas, satikās ar Sīrijas valdības karaspēkiem, kuri virzījās no Sīrijas dienvidiem.

Saskaņā ar Krievijas Ģenerālštāba datiem, no ISIS kaujiniekiem tika atbrīvots vairāk nekā tūkstotis apdzīvoto vietu un atbloķētas galvenās komunikācijas. Visi Sīrijas valdības karaspēku kaujas darbības plānoja un organizēja Krievijas militārie padomnieki, kuri atradās katrā no armijas grupējumiem.    

Ziņu lente
0