Francijā vilciens ietriecies skolas autobusā

© STAN HONDA / AFPДетская игрушка на фоне школьного автобуса в США
Детская игрушка на фоне школьного автобуса в США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dzelzceļa uzņēmuma un aculiecinieku domas dalās par dzelzceļa pārbrauktuves stāvokli un luksofora signāliem.

RĪGA, 15. decembris — Sputnik. Vilciena un autobusa sadursme notika Millas komūnā netālu no Perpiņanas pilsētas. Nacionālās dzelzceļa kompānijas SNFC reģionālās pārvaldes rīcībā esošie dati liecina, ka avārijas brīdī dzelzceļa pārbrauktuve bijusi slēgta, informē Sputnik Baltkrievija. Šobrīd nav zināms, kā skolas autobuss izrādījies uz sliedēm.

Vairāk nekā 10 skolēnus, kuri gājuši bojā vai cietuši ceturtdien autobusa un vilciena sadursmē, nav izdevies identificēt, vēsta vietējie mediji, atsaucoties uz reģiona prokuratūru. Autobusā atradušies vismaz 20 bērni, ko pavadīja pieaugušie. Sadursmes rezultātā autobuss sarauts divās daļās. Mediji ziņo, ka bojā gājuši vai ievainoti 24 cilvēki, kuru vidū ir 20 bērni.

© REUTERS / HANDOUTFrancijā vilciens ietriecies skolas autobusā
Авария на железнодорожном переезде во Франции - Sputnik Latvija
Francijā vilciens ietriecies skolas autobusā

Cietušie nogādāti slimnīcā, 11 cilvēku stāvoklis ir kritisks. Prokuratūra informēja, ka nav identificēti četri bojā gājušie bērni, kā arī septiņi no slimnīcā nogādātajiem.

Nacionālās dzelzceļa kompānijas SNFC reģionālā pārvalde ziņoja, ka sadursmes brīdī dzelzceļa pārbrauktuve bijusi slēgta, taču aculiecinieki informēja, ka brīdī, kad autobuss šķērsoja sliedes, barjera bijusi pacelta, un brīdinājuma signalizācijas ugunis nav degušas.

Vilciena personāls un pasažieri nav cietuši.

Notikuma vietā ieradusies Francijas transporta ministre Elizabete Borna un valsts premjerministrs Eduards Filips.

Ziņu lente
0