Visā Eiropā tiek aizturēti nelegālie strādnieki no Ukrainas

© Sputnik / Игорь ЗарембоVisā Eiropā tiek aizturēti nelegālie strādnieki
Visā Eiropā tiek aizturēti nelegālie strādnieki - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spānijas policija Granadā atradusi pagrīdes tabakas fabriku, kurā vergojuši Ukrainas pilsoņi. Situācija nepārsteidz – patlaban visā Eiropā nelegāli strādā tūkstošiem ukraiņu.

RĪGA, 13. decembris — Sputnik. Nelegālie un daļēji legālie strādnieki no Ukrainas patlaban meklē darbu visā Eiropā. Ukraiņi cenšas iekārtoties darbā un dažkārt nokļūst vergu stāvoklī pagrīdes fabrikās. Šāda veida uzņēmumu atradusi Spānijas Civilā gvarde, vēsta Sputnik Igaunija komentētājs Aleksejs Toms.

Latvijas un Ukrainas karogi - Sputnik Latvija
Baltijas ukrainizācijas draudi: migranti un represijas

Decembra sākumā Spānijas Civilā gvrde Granadā atrada pagrīdes tabakas fabriku, kurā strādāja Ukrainas un Bulgārijas pilsoņi. Faktiski viņi atradās vergu stāvoklī. Europol informēja, ka policijas reisa laikā arestēti 18 cilvēki, lielas noziedzīgas organizācijas locekļi. Fabrikas strādnieki, kuru darba diena rūpīgā apsardzībā ilga 12 stundas dienā, ražoja vairāk nekā 2 miljonus cigarešu dienā.

Jāpiebilst, ka fabrikas iekārtas un tās izveidošanai nepieciešamie izdevumi, saskaņā ar policistu aprēķiniem, izmaksāja aptuveni 3 miljonus eiro, ko kriminālā organizācija investēja "perspektīvajā" tabakas biznesā. Neapšaubāmi, tā sekmes nebūtu iespējamas bez nelegālo darbinieku ekspluatācijas, kuri bija ar mieru strādāt verdzības apstākļos. Nelegālajā uzņēmumā Granadā Civilā gvarde aizturēja septiņus Ukrainas pilsoņus.

Viesstrādnieki no Ukrainas ir ar mieru vergot

Дорожный знак, обозначающий территорию Украинского государства, у международного пункта пропуска через украинско-польскую границу - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ukrainas bezvīzu režīma ikdiena
Statistikas dati par Ukrainas pilsoņu nelegālas vai daļēji legālas darbā iekārtošanas atklātajiem gadījumiem Šengenas zonā vēl nav apkopoti, taču, domājams, to skaits aug ar katru dienu. Būtu grūti iedomāties, ka pieredzējušie Eiropas ierēdņi nebūtu informēti par to, ka daļa Ukrainas pilsoņu, saņēmuši tiesības apmeklēt Šengenas zonu bez vīzas, noteikti mēģinās iekārtoties darbā, ņemot vērā sarežģīto ekonomisko situāciju dzimtenē. Nav iespējams iedomāties, ka Briselei nav ne jausmas par to, ka ukraiņu "viesi" piekritīs sliktākajiem darba apstākļiem un zemākajai algai, un daži faktiski nokļūs vergu stāvoklī, strādājot Eiropas legālo un pagrīdes uzņēmumu saimnieku labā. 

Iepriekš vēstīts, ka, parakstot vienošanos ar Kijevu, ES pēc Nīderlandes prasības saglabāja tiesības iesaldēt bezvīzu režīmu Ukrainai situācijā, ja tiks konstatēti Šengenas valstu apmeklējuma noteikumu masveida pārkāpumi no Ukrainas pilsoņu puses.

Ziņu lente
0