Futbolisti par samērīgām cenām: cik maksā Latvijas izlase

© FRANCISCO LEONG / AFPLatvijas futbolists Kaspars Gorkšs (no kreisās)
Latvijas futbolists Kaspars Gorkšs (no kreisās) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par dārgākā Ukrainas izlases spēlētāja cenu var nopirkt visu triju Baltijas valstu futbola izlases, un nauda vēl paliks pāri – futbola portāls aprēķinājis bijušās PSRS izlašu vērtību.

RĪGA, 11. decembris — Sputnik. Cik maksā pasaules valstu izlases un bijušās Padomju Savienības komandas? To noskaidrojis Sputnik Tadžikistāna.

Portāls transfermarkt.de, kurā apkopota informācija par futbolistu transfēriem, atjaunināja informāciju par dažādu izlašu spēlētāju vērtību. Mēs piedāvājam apskatīt pasaules izlašu labāko divdesmitnieku saskaņā ar FIFA reitingu, kā arī bijušās PSRS un Afganistānas izlases. Katrā no komandām ir vērtīgākie spēlētāji, zināma arī izlašu sastāvu kopējā vērtība.

Krievija — 138,60 miljoni eiro

Dārgākais Krievijas valstsvienības futbolists ir Brazīlijā dzimušais Mario Fernandess Figeira — 16 miljoni. Otrais — Alans Dzagojevs — 13 miljoni, bet trešo vietu ieņem Fjodors Smolovs (12 miljoni).

Ukraina — 77,20 miljoni eiro

Президент РФ В. Путин принял участие в финальной жеребьёвке ЧМ по футболу ФИФА 2018 в России - Sputnik Latvija
Foto
Zvaigznes satiekas Kremlī: 2018. gada FIFA Pasaules kausa fināla izloze

Ukraina maksā vairāk nekā 77 miljonus eiro. Dārgākais spēlētājs ir Andrejs Jarmoļenko — 25 miljoni, otrais sarakstā — Jevgeņijs Konopļanka — 12,5 miljoni, leģionārs Marloss ir trešais ar 10 miljoniem.

Armēnija — 42,10 miljoni eiro

Armēnijas izlases spēlētāji maksā vairāk nekā 42 miljonus. Dārgākais ir Heinrihs Mhitarjans — 35 miljoni, pārējo spēlētāju vērtība nesasniedz pat vienu miljonu.

Gruzija — 18,45 miljoni eiro

Gruzijas komandā dārgākais ir Valērijs Kazaišvili, kurš maksā 3 miljonus. Otrajā vietā ir Gurams Kašija — 2,5 miljoni. Trešais sarakstā — Georgijs Lorija — 1,2 miljoni.

Kazahstāna — 15,75 miljoni eiro

Kazahstānas izlasē visdārgākais futbolists ir Baijuržans Islamhans- 1,8 miljoni eiro. Otrajā vietā ierindojās divi — Dmitrijs Šomko un Jurijs Logviņenko — katrs maksā 1,2 miljonu. Trešajā vietā ir Stass Pokatilovs — 1 miljons.

Baltkrievija — 12,25 miljoni eiro

Baltkrievijas izlase maksā vairāk nekā 12 miljonus, bet dārgākais spēlētājs ir Maksims Volodjko — 1,3 miljoni, viņam seko Sergejs Politevičs un Igors Staševičs — pa miljonam.

Moldova — 9,83 miljoni eiro

В московском метро появился поезд, посвященный истории ЧМ по футболу - Sputnik Latvija
Video
Maskavas metro palaiž vēsturisku futbola vilcienu

Moldovas izlases vērtība ir gandrīz 10 miljoni. Visdārgākais spēlētājs ir Aleksandru Jepurjanu — 3,75 miljoni. Katalins Karps maksā 700 tūkstošus, bet trešais sarakstā ir Vjačeslavs Posmaks — 400 tūkstoši eiro.

Azerbaidžāna — 9,55 miljoni eiro

Šajā izlasē visdārgākais spēlētājs ir Brazīlijā dzimušais Azerbaidžānas pilsonis Ričards Almeida — 1,5 miljoni, otro vietu ieņem Badavi Gesejnovs — 700 tūkstoši, trešais sarakstā ir Dmitrijs Nazarovs — 650 tūkstoši.

Uzbekistāna — 9,45 miljoni eiro

Uzbekistānas izlases dārgākais spēlētājs Odils Ahmedovs maksā 5 miljonus, otrie sarakstā — Sardors Mirzajevs un Marats Bikmajevs, katrs — 900 tūkstošu, trešais — Ignatijs Ņesterovs (750 tūkstoši).

Lietuva — 8,83 miljoni eiro

Lietuvas izlase ir visdārgākā Baltijā, tā maksā gandrīz 9 miljonus. Visdārgākais tās sastāvā ir Fjodors Černihs — 1,35 miljoni, otrais — Lukass Spalvis — 800 tūkstoši, trešais — Arturas Zulpa — 700 tūkstoši.

Latvija — 5,88 miljoni eiro

Neviens no Latvijas izlases spēlētājiem nemaksā miljonu eiro. Dārgākie spēlētāji ir Dāvis Ikaunieks un Kaspars Dubra —700 tūkstoši katrs. Otrais sarakstā — Jānis Ikaunieks — 450 tūkstoši.

Igaunija — 4,13 miljoni eiro

Аэропорт Храброво в Калининградской области. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sakarā ar Pasaules čempionātu futbolā 2018 Rīgu un Kaļiņingradu savienos tiešais avioreiss

Igaunijas izlase ir lētākā Baltijā. Par visdārgāko tās sastāvā kļuvis Rauno Sapinens — 500 tūkstoši. Viņam seko Henrijs Anjers un Matvejs Igonens — 250 tūkstoši katrs.

Kirgīzija — 1,40 miljoni eiro

Kirgizstānas komanda ir viena no "lētākajām". Tās dārgākais spēlētājs Valērijs Kičins maksā 400 tūkstošus eiro. Otrais sarakstā ir Antons Zemļanuhins — 300 tūkstoši. Trešais — Vitālijs Ljukss — 125 tūkstoši.

Tadžikistānā — 1,80 miljoni eiro

Pēc vietnes versijas, komandas sastāvs izmaksā 1 miljonu 80 tūkstošus eiro. Pirmie Tadžikistānas dārgāko spēlētāju reitingā ir Farhods Vosijevs, Davrons Ergaševs un Parvizs Umarbojevs, kuri maksā 300 tūkstošus eiro katrs.

Turkmēnija — 1,18 miljoni eiro

Šajā izlasē pats dārgākais ir Ruslans Mingazovs, kurš maksā 750 tūkstošus eiro. Otrais sarakstā ir Arslanmurats Amanovs — 250 tūkstoši, trešais — Vahits Orazsahedovs — 100 tūkstoši.

Pirmo vietu TOP-5 atbilstoši FIFA izlašu reitingam ieņem Vācijas izlase — 636,50 miljoni eiro, otrajā vietā ir 671,50 miljonus eiro vērtā Brazīlijas komanda,  trešajā vietā ierindojusies Portugāles izlase — 279,05 miljoni eiro, tai seko Argentīnas izlase — 528,50 miljoni eiro un Beļģijas komanda ar 502,25 miljoniem eiro.    

Ziņu lente
0