Krievijas BS Ģenerālštābs: Sīrija ir pilnībā atbrīvota no ISIS teroristiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrijas vadītājs Sergejs Šoigu vakar informēja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par to, ka Sīrijas teritorijā vairs nav ISIS kaujinieku kontrolētu rajonu.

RĪGA, 7. decembris — Sputnik. Sīrijas teritorijā iznīcināti visi ISIS teroristi, paziņoja Krievijas BS Ģenerālštāba priekšnieks armijas ģenerālis Valērijs Gerasimovs, vēsta RIA Novosti.

Pēdējos ISIS kaujiniekus Deir ez Zorā sakāva ģenerālis Hasans Suhels.

"Visi ISIS bandu grupējumi Sīrijas teritorijā ir iznīcināti, teritorija ir atbrīvota. Pirms stundas Krievijas aizsardzības ministrs armijas ģenerālis Sergejs Šoigu informēja par to virspavēlnieku, prezidentu Vladimiru Putinu," — paziņoja Gerasimovs ikgadējā ārvalstu militāro atašeju brīfingā.

Pēc viņa sacītā, Sīrijas teritorijā vairs nav ISIS kaujinieku kontrolētu rajonu.

Vakar tika atbrīvotas Salihijas, Hreitas, Katjas un Musalahas apdzīvotās vietas. Ģenerāļa Suhela un 5. brīvprātīgo korpusa spēki iznīcināja atlikušos kaujiniekus Deir ez Zoras provincē un sastapās ar valdības karaspēkiem, kuri virzījās no dienvidiem.

Krievijas Federācijas Padomes Aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Viktors Bondarevs paziņoja, ka turpmāk kārtību Sīrijā uzturēs valdības karaspēki ar Krievijas GKS dalību, kuri uzturas bāzē Hmeimimā.

Ziņu lente
0