Ukrainā aizliegtas pasakas par krievu spēkavīriem

© Sputnik / Э. Коган / Pāriet pie mediju bankasV.Vasņecova gleznas "Trīs spēkavīri" reprodukcija
V.Vasņecova gleznas Trīs spēkavīri reprodukcija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas varas iestādes nolēmušas stāties pretī tiem, kas sensenos laikos ne vienu reizi vien aizstāvējuši seno Kijevu no ienaidniekiem.

RĪGA, 6. decembris — Sputnik. Valstī, kurā, pēc valdības apgalvojumiem, neesot "nekādas rusofobijas", joprojām tiek aizliegta krievu literatūra, vēsta Sputnik Igaunija.

Sastrēgums. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kijeva nobijusies no "Yandex. Sastrēgumi" izmantošanas riska Krievijas uzbrukumam

Otrdien, 5. decembrī Ukrainas Televīzijas un radio nacionālā komiteja pieņēma lēmumu aizliegt tirgot Ukrainas teritorijā Krievijā izdotās pasakas par spēkavīriem. Aizliegtas divas grāmātas: "Iļja Muromietis un Solovejs laupītājs: pasakas par krievu spēkavīriem" un "Krievu pasakas par spēkavīriem".

Vēsturiskais lēmums tika pieņemts pēc Ukrainas Valsts televīzijas un radio komitejas ekspertu padomes ieteikuma. Minētā organizācija atlasa Krievijā izdotās grāmatas un sniedz rekomendācijas jautājumā par to ievešanu valstī.

Kopš darba sākuma ekspertu padome jau aizliegusi pārdot Ukrainā vairāk nekā desmit Krievijā izdotas grāmatas. Starp tām ir Šona Konoli sastādītā "Skolēna lielā enciklopēdija", britu vēsturnieka Entonija Bīvora "Staļingrada", krievu valodas mācību grāmata "Es rakstu pareizi. No "Ābeces" līdz prasmei rakstīt skaisti un pareizi", kā arī divi liberālā rakstnieka Borisa Akuņina darbi, kas veltīti Krievijas vēsturei.

Ziņu lente
0