Nemiernieki Jemenā sagūstījuši Sputnik žurnālistu

© SputnikBruņoti kaujinieki
Bruņoti kaujinieki - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Jemenas bijušā prezidenta Ali Abdulas Saleha slepkavības viņa piekritēji – husīti sagrābuši telekanāla Yemen Today ēku Sanā un sagūstījuši vairāk nekā četrdesmit žurnālistus.

RĪGA, 5. decembris —Sputnik. Nemiernieki paturējuši gūstā žurnālistus telekanāla Yemen Today ēkā valsts galvaspilsētā Sanā, ko ieņēma aizvadītās nedēļas nogalē pēc bijušā prezidenta Ali Abdulas Saleha slepkavības, kura viedokli telekanāls atbalstīja.

Starp sagūstītajiem žurnālistiem (kopumā aizturēts 41 cilvēks) ir arī Krievijas aģentūras Sputnik ārštata korespondents Jemenā, arābu valsts pilsonis. Ar redakciju viņš pēdējo reizi sazinājās svētdien, aptuveni 15.30 pēc Latvijas laika.

Pirmdienas vakarā viņa paziņa pavēstīja aģentūrai RIA Novosti, ka žurnālista mājā notikusi kratīšana, taču viņa tuvinieki nav viņu redzējuši kopš brīža, kad viņš devās uz darbu telecentrā. Sputnik preses dienests informēja, ka aģentūra dara visu iespējamo, lai noskaidrotu sava ārštata žurnālista likteni.

​Telekanāls Yemen Today ir saistīts ar nogalinātā eksprezidenta Saleha partiju "Vispārējais tautas kongress" (VTK), kura sestdien aicināja Jemenas pilsoņus aizsargāt valsti no saviem nesenajiem sabiedrotajiem — husītu kustības "Ansar Alla". Iepriekš kanāls translēja Saleha uzrunu, kurā viņš aicināja sākt sacelšanos pret husītiem un aizliedza viņam lojālajiem bruņotajiem spēkiem pakļauties husītu pavēlēm.

Pirmdien husīti informēja, ka Salehs ir nogalināts un oficiālajā telekanālā publicēja video ierakstu, kurā redzamas valsts bijušā līdera asiņainais līķis. Vēlāk Saleha partija apstiprināja politiķa nāvi.

​Vairāk nekā 30 gadus ilgās prezidentūras laikā Salehs vairākkārt naidojās un karoja ar "Ansar Alla". Pēc politiķa atstādināšanas "arābu pavasara" rezultātā 2012. gadā Salehs nostājās husītu pusē pret jauno valdību, kas sāka darbu 2014. gadā. Saleham uzticīgie bruņotie spēki kopā ar husītiem vienotā frontē stājās pretī valdības spēkiem un Saūda Arābijas vadītajai koalīcijai, kura tos atbalstīja.

Ziņu lente
0