ASV gatavo jaunu nacionālās drošības stratēģiju, kurā minēta Krievija

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasBaltais nams
Baltais nams - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dokumentā izvērtēta nepieciešamība stāties pretī Ķīnai, Irānai un Ziemeļkorejai. Stratēģija tiek izstrādāta kopš šī gada marta.

RĪGA, 5. decembris — Sputnik. Tuvāko nedēļu laikā Baltais nams iepazīstinās ar jaunu nacionālās drošības stratēģiju, kuras pamatā cita starpā būs minēta nepieciešamība stāties pretī Krievijai un Ķīnai, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Tāpat starp valstīm, kam ASV vēlas stāties pretī, tiks minētas Irāna un Ziemeļkoreja, vēsta avīze Wall Street Journal, atsaucoties uz avotu Baltajā namā.

Jaunā stratēģija ņems vērā ar KTDR kodolieročiem saistītos draudus, starptautisko terorismu, Irānas politiku, augošo Ķīnas ietekmi un "Krievijas agresiju un propagandas mēģinājumus Rietumos", izdevumam pavēstīja anonīmi ASV prezidenta administrācijas pārstāvji.

Tramps - Sputnik Latvija
Mediji: Tramps tur aizdomās savu padomnieku slepenas informācijas nodošanā medijiem

Stratēģija tiek izstrādāta no šī gada marta, kad Baltajā namā ieradās prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Herberts Makmāsters. Pagājušajā nedēļā to apsprieduši Trampa padomdevēji.

Iepriekš foruma Reagan National Defense Forum ietvaros Makmāsters paziņoja, ka jaunā stratēģija balstīsies uz četriem punktiem: valsts pilsoņu un teritorijas aizsardzību, ekonomisko izaugsmi, cīņu ar terorismu Tuvajos Austrumos, kā arī "miera uzturēšanu, izmantojot spēku", lai stātos pretī Ķīnai, KTDR, Krievijai un Irānai. Intervijā WSJ Maksmāsters apgalvoja, ka Vašingtojai jāpretojas "Krievijas destabilizējošai uzvedībai" un "kaitējumam Rietumu demokrātijai".

ASV un ES jau vairākkārt pārmetušas Krievijai "iejaukšanos vēlēšanās ASV", taču pierādījumi tam nav sniegti. Maskava noraida šīs apsūdzības, norādot, ka tās ir absolūti nepamatotas.

Iepriekš Krievijas presidents Vladimirs Putins atzīmēja, ka ASV iejaucas svešos politiskajos procesos visa pasaulē un apvainojusies uz Krieviju, kura it kā esot iejaukusies to vēlēšanās, lai arī Krievijas acīs tādām darbībām nav jēgas.

Ziņu lente
0