Pica kosmosā: kosmonauti pagatavojuši iemīļoto ēdienu bezsvara apstākļos

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienā no sakaru seansiem ar NASA lidojumu kontroles centru itālis Paolo Nespoli atzinās, ka ļoti noilgojies pēc iemīļotā ēdiena, un saņēma tā pagatavošanai nepieciešamos produktus orbītā.

RĪGA, 4. decembris — Sputnik. Kosmonauti starptautiskajā kosmosa stacijā sarīkojuši "augstās virtuves" seansu — viņi pagatavoja picu bezsvara apstākļos un iemūžināja kosmiskās kulinārijas procesu video.

Vienā no sakaru seansiem ar NASA lidojumu kontroles centru itālis Paolo Nespoli atzinās, ka ļoti noilgojies pēc iemīļotās picas.

"Ar amerikāņu kravas kuģi "Cygnus" mums atsūtīja visus ingredientus, taču pats galvenais starp tiem, protams, ir bezsvara apstākļi!" — savā lapā Instagram rakstīja viens no ekipāžas locekļiem — Sergkejs Rjazanskis.

 

 

Viņš pastāstīja, ka itālis pagatavojis picu ar artišokiem, bet citi ekipāžas locekļi bijuši konservatīvāki un izmantojuši klasiskos variantus: peperoni, sieru un ķiploku pastu.

Visi kosmonauti SKS aizrautīgi gatavoja iemīļoto itālu ēdienu, bet kosmiskās picas pagatavošanas meistarklases video ierakstu veltīja "kino nedēļai". 

Ziņu lente
0