Brexit dēļ Eiropas bankas izvedušas no Lielbritānijas 350 miljardus eiro

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasES karogs
ES karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gada laikā Lielbritānijā izvietotie ES dalībvalstu banku aktīvi gada laikā samazinājušies par 17%.

RĪGA, 27. novembris — Sputnik. Laika posmā no 2016. gada jūnija, kad notika rerefendums par Lielbritānijas izstāšanos no ES, līdz 2017. gada jūnijam Eiropas bankas izvedušas no Lielbritānijas aktīvus 350 miljardu eiro vērtībā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Financial Times.

Gada laikā Lielbritānijā izvietotie ES dalībvalstu banku aktīvi gada laikā samazinājušies par 17% — no 1,94 līdz 1,59 triljoniem eiro. Kritusies arī finansiālo saistību kopsumma — no 1,67 līdz 1,34 triljoniem eiro.

Britu ienākumi samazināsies - Sputnik Latvija
Britu ienākumi pēc Brexit samazināsies vēl vairāk

Aktīvu izvešanu speciālisti pamato ar bažām par iespējamiem zaudējumiem Brexit rezultātā un uzskata, ka tendence saglabāsies līdz 2019. gada martam, kad Lielbritānija galīgi izstāsies no ES.

Eiropas Banku organizācijas (EBA) veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka trešā daļa Eiropas finansiālo iestāžu par galveno raižu cēloni uzskata nenoteiktību juridisko normu iespējamo grozījumu rezultātā, kas regulē finansiālos kontraktus, datu aizsardzību un tiesas lēmumu izpildi. Nenoteiktība iespējama, ja karaliste izstāsies no savienības bez jaunas vienošanās.

Kopš šī gada sākuma rit pārrunas par Lielbritānijas izstāšanās noteikumiem. To galvenās tēmas ir pilsoņu tiesības, Īrijas robeža un Apvienotās Karalises finansiālās saistības.

Patlaban pietiekams progress šajās pārrunās nav vērojams, un ES nevēlas pāriet pie nākamā parrunu posma: apspriest ES un Lielbritānijas gaidāmās partnerības struktūru, kā arī iespējamo pārejas periodu attiecībās.

Ziņu lente
0