Itāļu astronauts kosmosa stacijā nofilmējis meteora krišanu

© REUTERSZemes ainava no kosmiskās stacijas. Foto no arhīva
Zemes ainava no kosmiskās stacijas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Itāļu astronauts Paolo Nespoli publicējis video ierakstu, kurā redzama meteora kritiens atmosfēras blīvajos slāņos.

RĪGA, 19. novembris — Sputnik. Itāļu astronauts Paolo Nespoli starptautiskajā kosmosa stacijā ierakstījis video, kurā redzams meteora kritiens atmosfēras blīvajos slāņos Atlantijas okeāna rajonā, vēsta RIA Novosti. Ierakstu viņš publicējis savā lapā Twitter.

"SKS mēs vērojam lielu skaitu meteoru, taču man nekad nav izdevies tos uzņemt. Šoreiz man paveicās, un es iemūžināju spilgtu ugunīgu lodi. Izrādījās, ka tas ir ļoti ātrs meteors, kas pārvietojās ar ātrumu aptuveni 40 kilometri sekundē," — paziņoja Nespoli.

​Eiropas Kosmiskās aģentūras pārstāvji informēja, ka runa ir par debesu ķermeni, kura izmērs nepārsniedz metru. Tas pārvietojies divreiz ātrāk par parastu meteoru. Portāls space.com atzīmēja, ka tas, iespējams, ir kāds Taurīdu vai Leonīdu meteoru plūsmas elements. Speciālisti piebilda, ka, iespējams, tas bijis arī mākslīgā pavadoņa fragments.

Iepriekš ASV policists nofilmēja uzliesmojumu naksnīgajās debesīs, ko, iespējams, atstājis meteorīts. Līdzīgas parādības nesen fiksētas arī Murmanskā un Somijā.

Ziņu lente
0