Politika

Krievijas ĀM par Krievijas iedzīvotāju biomateriālu vākšanu Pentagonā: nav smieklīgi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā apkopots pietiekami liels apjoms satraucošas informācijas par Pentagona darbu bioloģisko ieroču jomā, un Maskava gatavo stingru reakciju.

RĪGA, 11. novembris — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentēja informāciju par Pentagona veiktajiem pētījumiem ar Krievijas iedzīvotāju bioloģiskajiem materiāliem un atzīmēja, ka ASV oficiālie skaidrojumi skan nepārliecinoši, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Войска радиационной, биологической и химической защиты - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ko bijušās PSRS tautām gatavo Pentagona laboratorijas

Jautājumu par dažādu etnosu pārstāvju bioloģisko materiālu vākšanu oficiāli pirmo reizi uzdeva Krievijas prezidents Vladimirs Putins Civilās sabiedrības attīstības un cilvēktiesību padomes sēdē. Viņš paziņoja, ka neizprot, kāda iemesla dēļ šos materiālus vāc kaut kādi emisāri un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Vēlāk ASV GKS Mācību aviācijas komandstruktūras pārstāvis Bo Daunijs paziņoja, ka Pentagons vācot bioloģiskos materiālus ar kustību un balsta aparāta pētījumu mērķi un Krievijas iedzīvotāju izvēle šiem mērķiem esot bijusi netīša.

"Kad parādījās ASV militāro iestāžu komentāri, visiem tas pēkšņi vairs nešķita smieklīgi," — atgādināja Zaharova brīfingā Maskavā.

Viņa uzsvēra, ka Krieviju satrauc fakts, ka pētījumus ar Krievijas teritorijā savāktiem pilsoņu bioloģiskajiem materiāliem veic tieši ASV militārās iestādes.

"Oficiālie paskaidrojumi, ko izplatījis Pentagons, šajā gadījumā izklausās nepārliecinoši un rada tikai papildu jautājumus," — piezīmēja Zaharova.

Viņa paskaidroja, ka ASV Aizsardzības ministrijas medicīniski bioloģiskās darbības pārskatāmības trūkums, tās ciešā uzmanība, kas šajā aspektā pievērsta Krievijai un tās kaimiņvalstīm, liek pārdomāt nepieciešamību pastiprināt bioloģiskās drošības nodrošināšanas pasākumus.

Ko NVS tautām gatavo Pentagona laboratorijas

Pentagons ir kara instruments, nevis zinātņu akadēmija, kuras mērķis ir parūpēties par ārvalstu pilsoņu veselību, atgādināja arī militārais komentētājs Aleksandrs Hroļenko.

Экипаж десантной машины M2 Bradley - Sputnik Latvija
Viedoklis
Trešā pasaules kara loģistika: kāpēc Eiropu gatavo karam ar Krieviju

Viņš pauda pārliecību, ka desmitiem ASV militāro laboratoriju NVS plašumos rada vektorālas iedarbības kaujas vīrusus. Katram etnosam — sava "buķete".

Hroļenko uzsvēra, ka par Pentagona mikrobiologu darba stratēģisko nozīmi liecina summas, kas iztērētas laboratoriju tīkla izveidei: Ukrainā — 175 miljoni dolāru, Gruzijā — 150 miljoni dolāru, Kazahstānā — 130 miljoni dolāru.

"Krievijas Ārlietu ministrija sadarbībā ar citām iestādēm (arī varasiestādēm) ne tikai informē sabiedrību visā pasaulē par augošajām briesmām, bet arī konsekventi turpina darbu ar mērķi novērst bioloģiskos draudus. Acīmredzot Krievija pāriet pie darbiem. Arī citām NVS valstīm vēl nav par vēlu nostāties uz atveseļošanās ceļa," — secināja Hroļenko.

Ziņu lente
0