Politika

ASV Senāts vēlas aizliegt Krievijas valsts telekanālu translāciju valstī

© CC BY-ND 2.0 / DavidTelevīzijas programmu noskatīšanās
Televīzijas programmu noskatīšanās - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizliegumu "Krievijas valdības kontrolēto" televīzijas raidījumu translācijai ierosināts attiecināt uz visām valsts telekomunikāciju kompānijām.

RĪGA, 10. novembris — Sputnik. ASV Senāts ierosinājis aizliegt telekanālu izplatītājiem iekļaut savos tīklos "Krievijas valsts video saturu", vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Pēc politiķu domām, telestacijas nedrīkst translēt saturu, ko "kontrolē vai finansē Krievijas valdība".

"Tieši tāpat izplatītājiem nevar uzlikt saistības iznomāt kanālu jebkurai personai ar video programmas sastādīšanas noteikumiem, kas atrodas Krievijas valdības īpašumā, kontrolē vai saņem tās finansējumu, turklāt nav iespējams nostādīt tos stāvoklī, kas ļauj tos izmanto šiem mērķiem," — portāls publicējis informāciju no ASV saskaņotā valsts aizsardzības budžeta projekta 2018. gadam.

Телеканал Russia Today - Sputnik Latvija
Politika
Krievijas politiķis: mediju aizliegšana ir vājuma pazīme

Patiesībā šis lēmums atbrīvo valsts telekomunikāciju kompānijas no līgumos paredzēto komerciālo saistību izpildes Krievijas federālo televīzijas kanālu priekšā.

ASV Senāta plānus komentējusi telekanāla RT un starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" galvenā redaktore Margarita Simoņana. Savā lapā sociālajā tīklā Twitter viņa raksta: "Bet nākamais posms būs vārda "Krievija" lietošanas aizliegšana. Ēterā teiks "tā valsts"…

Krievijas mediju aizliegums kaitē vārda brīvībai ASV

Pēdējā laikā ASV cenšas pēc iespējas vairāk apgrūtināt Krievijas mediju darbu. Piemēram, varasiestādes uzlikušas par pienākumu telekanālam RT reģistrēties kā ārvalstu aģentam, bet Kongresā tika uzsākta izmeklēšana par "RT ietekmi sociālajos tīklos uz prezidenta vēlēšanām".

Страница сайта Twitter в окне браузера компьютера - Sputnik Latvija
Politika
Twitter aizliedzis Russia Today un Sputnik publicēt reklāmu

Krievijas valdība vairākkārt paudusi atbalstu telekanālam, turklāt izskanējusi informācija, ka attiecībā pret amerikāņu medijiem iespējami simetriski soļi.

Iepriekš Krievijas ĀM Ziemeļamerikas departamenta direktors Georgs Borisenko norādīja, ka Maskava būs spiesta atbilstoši atbildēt uz Krievijas telekanāla RT darbības ierobežojumiem ASV.

Pēc viņa vārdiem, "amerikāņiem ir daudz propagandisku resursu", kas tiek aktīvi izmantoti Krievijā. "Ja nonāks līdz kaut kādām darbībām, kas traucē Krievijas mediju darbu ASV, mēs būsim spiesti atbilstoši reaģēt. Iespējas pastāv," — uzsvēra politiķis.

Ziņu lente
0