Mediji: 26 cilvēku slepkava no Teksasas iepriekš bijis notiesāts par uzbrukumu

© REUTERS / STRINGERАмериканцы скорбят после стрельбы в церкви в городе Сазерленд-Спрингс (Техас, США)
Американцы скорбят после стрельбы в церкви в городе Сазерленд-Спрингс (Техас, США) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2012. gadā kara tiesa atzinusi uzbrucēju vainīgu par uzbrukumu sievai un bērnam, pēc kā viņu atlaida no Militārajiem gaisa spēkiem par necienīgu uzvedību.

RĪGA, 6. novembris – Sputnik. Apšaudes rezultātā Sāderlendspringsas (Teksasa, ASV) baznīcā gāja bojā 26 cilvēki, apmēram 20 cietuši. Tas ir visasiņainākais šāda veida incidents štata vēsturē, paziņoja Teksasas gubernators Gregs Ebots.

Šāvējs, kura motīvi pagaidām nav zināmi, bija bruņojies ar šauteni. Pēc kāda aculiecinieka teiktā, apšaude turpinājās vien 15 sekundes. Aizdomās turamais atrasts miris.

Oficiāli šāvēja personība nav apstiprināta, Devina Kelija vārds zināms sakarā ar tiesībsargājošo iestāžu informācijas noplūdi medijos. No 2010. līdz 2014. gadam viņš dienēja Militārajos gaisa spēkos viszemākajā rangā kā neapmācīts aviācijas ierindnieks.

2012. gadā kara tiesa atzinusi uzbrucēju vainīgu par uzbrukumu sievai un bērnam, pēc kā viņu atlaida no Militārajiem gaisa spēkiem par necienīgu uzvedību, vēsta izdevums Los Angeles Times, atsaucoties uz iestādes pārstāvi Ennu Stefaneku. Pēc viņas sacītā, Kelijs tika notiesāts, un viņam tika piespriests 12 mēnešu cietumsods. 2014. gadā viņu atbrīvoja, piebilda Militāro gaisa spēku pārstāve.

ASV prezidents Donalds Tramps, kurš šobrīd atrodas Āzijas turnejā, lika uz četrām dienām nolaist ASV karogus par piemiņu bojāgājušajiem baznīcas apšaudē Teksasā, tas ir oficiālās sēru izsludināšanas analogs citās valstīs.

Tāpat karogi tiks nolaisti visās ASV vēstniecībās un ārvalstu pārstāvniecībās.

ASV bijušais prezidents Baraks Obama uzskata, ka ir nepieciešams kontrolēt ieroču apriti valstī.

"Lai Tas Kungs dod mums gudrību uzdot jautājumu, kādus konkrētus soļus mēs varam spert, lai mazinātu vardarbību un ieroču daudzumu mūsu valstī," — uzrakstīja viņš Twitter mikroblogā.

Cits ASV Demokrātiskās partijas pārstāvis, bijušais viceprezidents Džozefs Baidens atzīmēja, ka "amerikāņus nogalina tur, kur viņi lūdzas".

"No šādām traģēdijām ir iespējams izvairīties… Mums ir jābūt uzstājīgiem mūsu mēģinājumos novērst vardarbību ar šaujamieroču izmantošanu," teikts viņa Twitter paziņojumā.

Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs izteica savu visdziļāko līdzjūtību cietušajiem un novēlēja visdrīzāko atveseļošanos cietušajiem.

Ziņu lente
0