Lielbritānijas aizsardzības ministra demisija: uzmākšanās bija tikai iegansts

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasМинистр обороны Великобритании Майкл Фэллон
Министр обороны Великобритании Майкл Фэллон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas aizsardzības ministra Maikla Fellona demisija saistīta ar viņa intrigām valsts Ministru kabinetā.

RĪGA, 4. novembris — Sputnik. Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Fellons atkāpies no amata pēc viņa paša uzsāktajām intrigām Ministru kabinetā, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Mediji informē, ka Fellona atkāpšanos iniciējusi Kopienu palātas vadītāja Andrea Lindsoma, kura uzzinājusi, ka ministrs vēlas atbrīvoties no politiķes. Iepriekš Fellons patiešām informēja, ka radusies nepieciešamība atbrīvot Ministru kabinetu no personām, kas paudušas atbalstu Brexit. Viņu vidū minēta arī Lindsoma.

Таави Рыйвас - Sputnik Latvija
Bijušais Igaunijas premjers atkāpsies no amata sakarā ar seksa skandālu

Politiķe uzzinājusi ministra ieceres un paspējusi izdarīt preventīvu triecienu. Viņa žēlojusies valdības vadītājai Terēzai Mejai par uzmākšanos no ministra puses.

Mediji klāsta, ka sieviete paziņojusi: Fellons esot viņu apskāvis un teicis, ka zinot, "kur rokas sasildīt".

Iepriekš ziņots, ka Lielbritānijas aizsardzības ministrs atkāpies no posteņa pēc pārmetumiem par seksuālu uzmākšanos. Par incidentu, kas noticis pirms 15 gadiem, pastāstīja politiskā komentētāja Džūlija Hārtlija-Brūere. Viņa skaidroja, ka Konservatīvās partijas konferencē Fellons vairākkārt mēģinājis pieskarties viņas ceļgalam. Ministrs atzina vaļības attiecībās ar Hārtliju-Brūeri, taču norādīja, ka atvainojies par savu rīcību.

Nesen visa pasaule uzzināja par daudziem seksuālas uzmākšanās faktiem. Pārsvarā tajos iesaistīti pazīstami šovbiznesa un sporta aprindu pārstāvji. Starp tiem ir aktieri Kevins Speisijs un Dastins Hofmans, producents Hārvijs Vainšteins un daudzi citi.

Ziņu lente
0