Terora akts Ņujorkā: terorists bija Uber vadītājs

© REUTERS / Andrew KellyTerora akts Ņujorkā
Terora akts Ņujorkā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uber apstiprināja informāciju telekanālam CBS News, ka Saipovs izgāja biogrāfisko datu pārbaudi.

RĪGA, 1. novembris — Sputnik. Aizdomās turamais par terora akta sarīkošanu Ņujorkā Seifulo Saipovs strādāja par vadītāju Uber, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz telekanālu CBS News un kompānijas pārstāvi.

Uber apstiprināja informāciju telekanālam CBS News, ka Saipovs izgāja biogrāfisko datu pārbaudi.

Tiek ziņots, ka viņu nobloķēja taksometru aplikācijā. Šobrīd kompānija sadarbojas ar FIB un citām tiesībsargājošajām iestādēm, lai palīdzētu terora akta izmeklēšanai.

Otrdien, dienas laikā Manhetenā kravas mašīna nobrauca dažu vielu garumā pa velosipēdu celiņu, un pēc tam ietriecās skolnieku autobusā. Vadītāju ievainoja policisti. Saskaņā ar pēdējiem datiem, incidenta rezultātā gāja bojā astoņi cilvēki, tostarp pieci Argentīnas pilsoņi, vairāk nekā desmit cietuši.

​Ņujorkas mērs Bils de Blasio raksturoja notikušo kā terora aktu, prezidents Donalds Tramps nosauca uzbrucēju par nepieskaitāmo.

Pēc mediju datiem, aizturētais izrādījies 29 gadus vecais uzbeks Seifulo Saipovs, kurš ieradās ASV 2010. gadā.

Telekanāls NBC ar atsauci uz informācija avotiem tiesībsargājošajās iestādēs paziņoja, ka aizdomās turamais atstāja mašīnā zīmīti par to, ka veic uzbrukumu "Islāma valsts" grupējuma vārdā.#NewYorkAttack A 29-year-old Uzbek national, Sayfullo Habibullaevic Saipov, is suspected to be behind the #ManhattanAttack

Ziņu lente
0