"Es draudzētos ar Putinu": briti atbildējuši uz raķešu izmēģinājumiem Krievijā

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasТранспортно-пусковая установка межконтинентальных баллистических ракет "Тополь-М"
Транспортно-пусковая установка межконтинентальных баллистических ракет Тополь-М - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceturtdien Krievijā notika Stratēģisko kodolspēku vadības mācības. To ietvaros no Pļeseckas kosmodroma startēja starpkontinentālā ballistiskā raķete "Topoļ", kas bija notēmēta uz Kuras poligonu.

RĪGA, 28. oktobris — Sputnik. Vairāki britu mediji, kuru starpā bija Mirror, Daily Mail un The Sun, publicēja materiālus par četru starpkontinentālo ballistisko raķešu palaišanu Krievijā. Cita starpā tajos sniegta informācija par perspektīvo raķeti "Sarmat RS 28". Raksti radīja aktīvas diskusijas. Dažus lietotājus pārsteidza Krievijas bruņojuma spēks.

Россия запустила сразу четыре ракеты Тополь - Sputnik Latvija
Video
Krievija palaidusi četras raķetes "Topoļ"

"Pietiks ar vienu raķeti, lai iznīcinātu visu Lielbritāniju, bet viņiem to ir 10 tūkstoši. Tāpēc viņi nekad neuztvers mūs nopietni. Mēs esam kā Džeka Rasela terjers politikas pasaulē," – raksta lietotājs ThePatriot no Anglijas.

Vairāki lasītāji asi kritizēja rietumvalstu politiķu rīcību.

"Kāpēc Krievijai vajadzētu iznīcināt Lielbritāniju? Vai tad viņiem ir vajadzīgi 1,5 triljoni mūsu parādu?" – ironizē lasītājs ar lietotājvārdu no_one.

"Šajā laikā ES turpina provokācijas un spiedienu Austrumos, cenšoties ietekmēt, uzpirkt un destabilizēt Ukrainu. Kaitināt lāci – tā ir pilnīgi muļķīga politika, un vienā jaukā dienā muļķi – Eiroimpērijas būvētāji – var aiziet pārāk tālu," – raksta Rex no Jorkšīras.

"Mani pārsteidz, ka cilvēki uzskata Krieviju par Rietumu apdraudējumu. Vienīgos draudus mums un mūsu dzīvesveidam nes miljoniem cilvēku, ko esam uzaicinājuši dzīvot starp mums," – uzskata AJB no Slifordas.

Rietumi jūrā: Baltijas flotē izmēģināts raķešu komplekss Bal - Sputnik Latvija
Video
"Rietumi" jūrā: Baltijas flotē izmēģināts raķešu komplekss "Bal"

"Putins nav idiots, es labāk gribētu draudzēties ar viņu, nevis naidoties," – raksta Mr European no Londonas.

Komentārus publicēja arī par Krievijas raķešu iespējām skeptiski noskaņoti lasītāji.

"Kamēr viņi nepalaidīs kaujas galviņu, lai pierādītu, ka tā darbojas, viņu paziņojumi nav neko vērti. Tas, ka viņi demonstrē piegādes sistēmu, nenozīmē, ka lādiņš ir īsts. Mēs visi zinām, ka Krievija pārspīlē savus sasniegumus," – apšauba GHynson.

"Labojums – mēs visi zinām, kā Rietumos pastāvīgi atkārto, ka Krievija visu pārspīlē. Krievija ir par dažiem gaismas gadiem tālāk nekā jums šķiet," – viņai atbildēja Ttruthurts.

Daudzi lietotāji iesaka saglabāt mieru.

"Divu valstu savstarpēja iznīcināšana – ceļš pretī skaistās planētas bojāejai," – raksta MentoMan no Vorikšīras.

Ziemeļu flotes flagmanis - smagais raķešu kreiseris Pjotr Veļikij. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas Ziemeļu flotes mācībās tiek izmantotas spārnotās raķetes

"Ja Krievija pieļaus tāda radiācijas daudzuma izmešanu virs Lielbritānijas, dažu nedēļu laikā tā izplatīsies pa planētu un nodarīs nelabojamu kaitējumu. Vienīgie uzvarētāji būs tie, kuri ies bojā agrāk," – atzīmē New World Border no Liverpūles.

Ceturtdien Krievijā notika Stratēģisko kodolspēku vadības mācības. To ietvaros no Pļeseckas kosmodroma startēja starpkontinentālā ballistiskā raķete "Topoļ", kas bija notēmēta uz Kuras poligonu.

Savukārt Klusā okeāna flotes atomzemūdene palaida divas ballistiskās raķetes no Ohotskas jūras akvatorijas uz Čiža poligonu (Arhangeļskas apgabals), bet no Barenca jūras akvatorijas Ziemeļu flotes atomzemūdene palaida ballistisko raķeti uz Kuras poligonu.

Ziņu lente
0