Eiropas Komisija atbalstīja Madrides pasākumus attiecībā uz Kataloniju

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasKatalonija
Katalonija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piedāvātie pasākumi paredz atstādināt no amatiem Katalonijas valdību un sešu mēnešu laikā pasludināt par ārkārtējām reģionālā parlamenta vēlēšanām.

RĪGA, 23. oktobris — Sputnik. Eiropas Komisija atbalsta Spānijas valdības konstitucionālos pasākumus attiecībā uz Katalonijas krīzes risināšanu, pirmdien paziņojis Eiropas Komisijas oficiālais pārstāvis Margaritiss Shinass, vēsta RIA Novosti.

"Šie pasākumi, par kuriem ir runa, iekļaujas konstitucionālā kontekstā, — atbildot uz spāņu žurnālistes jautājumu teica Shinass.

Katalonijas valdības vadītājs Karless Pudždemons - Sputnik Latvija
Spānijas valdība negrasās arestēt Katalonijas vadītāju

Sestdien Spānijas Ministru kabinets ārkārtas sēdē nolēma piemērot Konstitūcijas 155. pantu Katalonijas krīzes noregulēšanai. Valdība piedāvāja atstādināt no amatiem valdību un sešu mēnešu laikā sarīkot jaunas vēlēšanas reģionālā parlamentā. Paredzams, ka līdz tam brīdim Katalonijas valdības funkcijas pildīs Madrides valdības pārstāvji. Šie pasākumi jāapstiprina Spānijas senātā, tā sēde gaidāma 27. oktobrī.    

Katalonijas valdības vadītājs Karless Pudždemons nosauca Madrides lēmumu par Katalonijas "pazemojumu" un par uzbrukumu demokrātijai, apsūdzot karaļu Felipe VI šo agresīvo darbību atbalstā, un sasauca Katalonijas parlamenta sēdi, piedāvājot tam pieņemt lēmumu par tālāko rīcību.    

Ziņu lente
0