Politika

Spānijas valdība negrasās arestēt Katalonijas vadītāju

© Sputnik / Джорди Бойшареу / Pāriet pie mediju bankasKatalonijas valdības vadītājs Karless Pudždemons
Katalonijas valdības vadītājs Karless Pudždemons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā paziņoja Spānijas ārlietu ministrs, valdība tikai vēlas atjaunot likuma virsvadību reģionā.

RĪGA, 23. oktobris — Sputnik. Spānijas valdība negrasās arestēt Katalonijas apgabala vadītāju Karlesu Pudždemonu, paziņojis Ārlietu ministrijas vadītājs Alfonso Dastiss, vēsta RIA Novosti.

"Mēs negrasāmies apturēt autonomiju vai pašvaldību. Tie ir viņi (Katalonijas varas — red.) kas ignorēja šīs pārvaldes un autonomijas normas un noteikumus," — viņš sacīja intervijā televīzijai BBC One.

Pēc viņa teiktā, valdība tikai vēlas atjaunot reģiona konstitūciju, likumu un tiesiskās kārtības ievērošanu.

Председатель правительства Испании Мариано Рахой - Sputnik Latvija
Madride vēlas rīkot Katalonijā ārkārtas vēlēšanas

"Mēs pasludināsim ārkārtas vēlēšanas, lai atdotu Katalonijas cilvēkiem balsstiesības," — uzsvēra ministrs.

Uz jautājumu par Spānijas policijas ieviešanu Katalonijā Dastiss atbildēja, ka "mēs ceram, ka viss būs labi, kad reģionālo policiju kontrolēs cilvēki, kuri ciena Spānijas un Katalonijas likumus."

Referendums par neatkarību, ko Madride neatzīst un ko jau pirms tā norises apturēja valsts Konstitucionālā tiesa, noticis 1. oktobrī. Dažos iecirkņos notika sadursmes starp policiju un vēlētājiem, abās pusēs ir upuri.

Sestdien Spānijas Ministru kabinets ārkārtas sēdē nolēma piemērot Konstitūcijas 155. pantu Katalonijas krīzes noregulēšanai. Valdība piedāvāja atstādināt no amatiem valdību un sešu mēnešu laikā sarīkot jaunas vēlēšanas reģionālā parlamentā. Paredzams, ka līdz tam brīdim Katalonijas valdības funkcijas pildīs Madrides valdības pārstāvji. Šie pasākumi jāapstiprina Spānijas senātā, tā sēde gaidāma 27. oktobrī.    

Ziņu lente
0