Ēģiptē sadursmē ar teroristiem gājuši bojā vairāk nekā piecdesmit policisti

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Teroristi bija saistīti ar vairāku teroraktu pastrādāšanu un tiek uzskatīti par bīstamākajiem Ēģiptē.

RĪGA, 21. oktobris – Sputnik. Piektdien, 20. oktobrī, Ēģiptē, El-Vahatas rajonā, tuksnesī pie Kairas Ēģiptes Iekšlietu ministrijas spēkiem tika veikta teroristu grupējuma iznīcināšanas operācija, vēsta RIA Novosti.

Notvertie teroristi bija saistīti ar vairāku teroraktu pastrādāšanu un tiek uzskatīti par vieniem no bīstamākajiem Ēģiptē. Uzsāktās operācijas gaitā IeM darbinieki tika apšauti ar dažāda veida ieročiem, tostarp, smagiem. Teroristu rīcībā bija vairāki rokas granātmetēji.

Kaujas sadursmes rezultātā ar teroristiem 135 kilometru attālumā no Kairas bojā gāja 58 Ēģiptes IeM struktūru darbinieki, tostarp, 23 oficieri un 35 ierindnieki, paziņoja portāls Masrawy ar atsauci uz valsts IeM informācijas avotu.

Tiek ziņots, ka bojāgājušie bija Nacionālās drošības pārvaldes, Centrālās drošības pārvaldes un specdienesta darbinieki. Bojāgājušo vidū ir specdienesta elite, oficieri, kuriem bijusi milzīga pieredze cīņā ar teroristu grupējumiem.

Pēc operācijas beigām policija un karavīri veica sadursmju rajona tīrīšanu četrdesmit kilometru rādiusā, El-Vahatas trase tika uz laiku slēgta.

Ēģiptes Arābu Republikas ģenerālais prokurors lika Valsts drošības prokuratūrai nekavējoties veikt notikušā apstākļu izmeklēšanu.

Ziņu lente
0