Spiegel: NATO atzina, ka nav spējīgi atbildēt Krievijai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dokumentā ar nosaukumu "Provizorisks ziņojums par alianses pretošanās un aizsardzības spējas pastiprināšanu" tiek apšaubīta koalīcijas spēku spēja "rīkoties ātri un, nepieciešamības gadījumā, racionāli".

RĪGA, 21. oktobris – Sputnik. Ziemeļatlantijas alianse nespēs veikt operatīvu karaspēku mobilizēšanu, ja tās Austrumeiropas locekļiem tiks izdarīts trieciens no Krievijas puses, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz vācu žurnālu Spiegel un tā rīcībā nonākušo slepeno NATO atskaiti.

NATO karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Piedzērušies NATO karavīri sarīkoja kautiņu Lietuvas bārā

Kā atzīmē izdevums, dokumentā ar nosaukumu "Provizorisks ziņojums par alianses pretošanās un aizsardzības spējas pastiprināšanu" tiek apšaubīta koalīcijas spēku spēja "rīkoties ātri un, nepieciešamības gadījumā, racionāli".

"NATO spēja loģistiski veikt ātru spēku pārvietošanu ievērojami paplašinātā teritorijā, kas atrodas Eiropas pavēlniecības uzraudzībā, degradējusi kopš aukstā kara beigām," — citē dokumenta saturu vācu izdevums.

NATO oficiālā pārstāve Oana Pungesku atteicās apstiprināt vai noraidīt vācu žurnāla informāciju. Līdz ar to viņa uzsvēra, ka "alianses spēki atrodas kaujas gatavībā un var pārvietoties ātrāk, nekā jebkad iepriekš".

Ziņu lente
0