Krievijas vēstniecība Kanādā kritizē valstī pieņemto "Magņitska likumu"

© Sputnik / Александр АлпаткинФлаги России и Канады
Флаги России и Канады - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī gada maijā Kanādas ārlietu ministre Kristija Frīlande informēja, ka valsts atbalsta sankcijas pret Krievijas un citu valstu amatpersonām, kas, iespējams, iesaistītas cilvēktiesību pārkāpumos.

RĪGA, 19. oktobris — Sputnik. Kanādas "Magņitska likums" neatbilst veselajam saprātam, savā oficiālajā lapā Twitter viedokli pauda Krievijas vēstniecība Kanādā, informē RIA Novosti.

"Pretēji veselajam saprātam steigšus parakstīts likums S-226. Tas ir neracionāls likums, ko sponsorējis krāpnieks, kurš nav nomaksājis nodokļus un pametis valsti, kā arī cilvēki, kuri ienīst Krieviju," – teikts diplomātiskās misijas paziņojumā.

Par "krāpnieku" vēstniecība, domājams, dēvē Hermitage Capital dibinātāju Viljamu Brauderu, kam Krievijas tiesa neklātienē piespriedusi brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem par nodokļu mahinācijām.

Сергей Магнитский - Sputnik Latvija
Politika
ASV nav gatavas atteikties no "Magņitska akta"

Iepriekš Kanādas parlaments informēja, ka stājies spēkā "Magņitska likums", kas paredz sankcijas pret ārvalstu amatpersonām, kas turētas aizdomās par korupciju un cilvēktiesību pārkāpumiem. Tas kļuva iespējams pēc valsts vadītājas – karalienes Elizabetes II – formālas sankcijas saņemšanas.

Šī gada maijā Kanādas ārlietu ministre Kristija Frīlande informēja, ka valsts atbalsta sankcijas pret Krievijas un citu valstu amatpersonām, kas, iespējams, iesaistītas cilvēktiesību pārkāpumos, atbilstoši likumam, kas līdzinātos ASV pieņemtajam "Magņitska aktam". Normatīvais akts ļauj Kanādai konfiscēt par cilvēktiesību pārkāpumiem aizdomas turētu ārvalstu pilsoņu aktīvus un īpašumus.

Krievijas Ārlietu ministrijas Ziemeļamerikas departamenta direktors Georgijs Borisenko aizvadītajā nedēļā paziņoja aģentūrai RIA Novosti, ka situācijā, ja pēc šī likuma pieņemšanas sekos Kanādas "melnā saraksta" paplašināšana, Maskava spers simetriskus atbildes soļus.

Ziņu lente
0