Turcijā no jauna dārd sprādzieni

© AFP 2023 / BULENT KILICTurcijas karogs. Foto no arhīva
Turcijas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas pilsētā Vidusjūras krastā teroristi centušies uzspridzināt policijas autobusu.

RĪGA, 18. oktobris — Sputnik. Otrdien, 17. oktobrī Mersinas pilsētas, kas pazīstama ar saviem plašajiem bulvāriem, parkiem, Eiropas tipa viesnīcām, tirdzniecības centriem un brīvās tirdzniecības zonu, mierīgo dzīvi aizēnoja sprādziens līdzās vietējās policijas autobusam, vēsta Sputnik Igaunija.

Saņemtā informācija liecina, ka dažādas smaguma pakāpes ievainojumus guvuši 12 policijas darbinieki. Turcijas IeM norāda, ka viņu dzīvībām briesmas nedraud. Inicidents notika pilsētas Jenišehiras rajonā. Sprādzienā cieta autobusa aizmugures daļa, tas aizdegās. Autobusa korpusa un stiklu lauskas sprādzienā tika izmētātas desmitiem metru rādiusā.

​Sākotnējie dati liecina, ka incidents tiek uzskatīts par teroraktu — spridzeklis atradies atkritumu konteinerā un iedarbināts ar tālvadības iekārtu. Spridzekļa jauda nepārsniedza 200 g trotila ekvivalentā.

Mersinas pilsētā, kur atskanēja sprādziens, dzīvo aptuveni 850 000 cilvēku.

Aģitācija par Irākas Kurdistānas neatkarību. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Irākas Kurdistānā vairāk nekā 3 milj. cilvēku nobalsojuši referendumā

Turcijas IeM informē, ka teroraktu, iespējams, organizējuši Turcijā aizliegtās Kurdistānas Darba partijas (KDP) pārstāvji. Pēc policijas domām, incidents līdzinās KDP "rokrakstam" — relatīvi mazas jaunas spridzekļi tiek izmantoti tikai pret Turcijas kārtībsargājošo iestāžu pārstāvjiem.

Viedokli par KDP līdzdalību incidentā apstiprina arī sprādziens, kas dienu iepriekš atskanēja Turcijas dienvidaustrumos. Tajā cieta divi turku karavīri.

Kopš 80. gadu vidus KDP kaujinieki cīnās par kurdu politiskajām tiesībām Turcijā un kurdu autonomijas izveidi valstī. Pēdējais pamiers ar Ankaru beidzās 2015. gadā.

Ziņu lente
0