Divdesmit Eiropas valstīs noticis hepatīta A uzliesmojums

© Sputnik / Sergey MalgavkoMedmāsa sagatavo injekciju
Medmāsa sagatavo injekciju - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Eiropas Slimību brīdināšanas un kontroles centra datiem, visefektīvākais cīņas līdzeklis ar saslimšanu ir vakcinācija, taču dažās valstīs trūkst vakcīnu.

RĪGA, 16. oktobris — Sputnik. Krievijas Federālais uzraudzības dienests patērētāju tiesību aizsardzības jomā ("Rospotrebnadzor") brīdinājis par hepatīta A uzliesmojumu Eiropā, vēsta RIA Novosti.

Saskaņā ar Eiropas Slimību brīdināšanas un kontroles centra (ECDC) datiem, jau divdesmit reģiona valstis paziņojušas par 2873 apstiprinātiem saslimšanas gadījumiem pēdējo 16 mēnešu laikā.

Фармацевт в аптеке - Sputnik Latvija
"Rospotrebnadzor" paziņoja par A hepatīta uzliesmojumu Eiropā

Valstu vidū, kur izplatījies hepatīts A, ir Austrija, Anglija, Beļģija, Holande, Dānija, Vācija, Grieķija, Īrija, Spānija, Itālija, Latvija, Malta, Norvēģija, Portugāle, Slovēnija, Zviedrija, Velsa, Somija, Francija un Igaunija.

Polija nav sniegusi informāciju par saslimušo skaitu 2017. gadā. Taču, pēc ECDC informācijas, šī gada 17. septembrī tika reģistrēti kopumā 1426 hepatīta A gadījumi. Tas ir 55 reizes vairāk, salīdzinot ar analoģisku periodu pērnajā gadā.

Saskaņā ar ECDC ziņojumu, vislielākais hepatīta A gadījumu skaits divdesmit valstīs reģistrēts vīriešu vidū, kuriem bijuši dzimumsakari ar citiem vīriešiem (MSM). Par visefektīvāko cīņas veidu ar saslimšanu mediķi nosauca MSM kontingenta vakcināciju, taču dažās valstīs šobrīd trūkst vakcīnu.

Kā uzsvērusi Krievijas iestāde, ECDC dati liecina par to, ka saslimšanas uzliesmojums palielinās un ir jāgatavojas tā augšanai.

Ziņu lente
0