Baltija nav spējusi traucēt progresam "Gazproma" un EK pārrunās

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasЛоготип компании "Газпром"
Логотип компании Газпром - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstis un Polija sniegušas negatīvus komentārus attiecībā uz "Gazproma" piedāvājumiem antimonopola lietas noregulēšanā, taču konkurences eirokomisāre Mārgrete Vestagere pozitīvi novērtēja pēdējās tikšanos rezultātus ar Krievijas koncerna pārstāvjiem.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Konkurences eirokomisāre Mārgrete Vestagere piektdien, 13. oktobrī, Briselē veica pārrunas ar "Gazproma" vadītāja vietnieku Aleksandru Medvedevu sakarā ar antimonopola lietu attiecībā pret Krievijas koncernu. Vestagere pozitīvi novērtēja to rezultātus, stāsta RIA Novosti.

Pēc eirokomisāres sacītā, puses apsprieda antimonopola lietas atrisināšanas piedāvājumu tirgus testu rezultātus.

Первые трубы проекта Северный поток -2 - Sputnik Latvija
Lietuva un Dānija kopīgiem spēkiem pretosies "Ziemeļu straumei 2"

"Mēs panācām labu progresu, taču priekšā vēl ir daudz darba," — teica Vestagere tikšanās beigās.

Iepriekš Mārgrete Vestagere, komentējot Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites aicinājumus Eiropas Komisijā panākt no "Gazproma" finansiālo zaudējumu atlīdzināšanu ES valstīm, kuras, pēc viņas teiktā, cietušas no koncerna monopola, paziņoja, ka pagaidām nevar pateikt, kā tiks atrisināta lieta.

"Pagaidām es nezinu, kad būs pieņemts lēmums "Gazproma" lietā, pagaidām grūti komentēt Lietuvas prezidentes pozīciju. Tika veikta tirgus analīze un saņemtas stingras, kritiskas un konstruktīvas atbildes. Turklāt mēs noskaidrojām Lietuvas valdības pozīciju, kā izdarīt tā, lai saistības darbotos," — teica Vestagere.

Ziņu lente
0