Starp Igauniju un Lietuvu: Latvija labdarības reitingā

© pixabayПопрошайничество
Попрошайничество - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reitingā tika ņemti vērā ziedojumi, brīvprātīgais darbs un palīdzība līdzcilvēkiem. TOP 100 Latvija ierindojusies tikai no pirmā rādītāja viedokļa.

RĪGA, 4. oktobris — Sputnik. Vispasaules labdarības reitingā Latvija kritusies par 18 pozīcijām – līdz 131. vietai, vēsta Charity Aid Foundation.

Igaunija pacēlusies par veselām 27 vietām un ieņēmusi 100. vietu, Lietuva kritusies par 16 pozīcijām un ieņēmusi 137. rindiņu – tas ir sliktākais rezultāts Baltijas valstu vidū.

Bezpajumtes kaķis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bridžita Bardo palīdz sterilizēt kaķus Rīgā

Pirmo vietu reitingā ieņēmusi Mjanma, tai seko Indonēzija, Kenija, Jaunzēlande un ASV. Labākā valsts Eiropā – Īrija, tā ieņem 8. vietu. Krievija ieņēmusi 124. vietu. Valstis tika vērtētas atbilstoši trim kritērijiem: naudas ziedojumi (Latvija – 92. vietā), brīvprātīgais darbs (137. vieta) un palīdzība līdzcilvēkiem (131. vieta).

Biedrības "Latvijas Pilsoniskā alianse" vadītāja vietas izpildītāja Kristīne Zonberga kritumu indeksā skaidro ar pārliecības trūkumu par nākotnes ieņēmumiem, raksta tvnet.lv.

"Ja cilvēki nejūtas stabili un pārliecinoši, ja viņi ir apjukuši – kādu nodokļu režīmu vēl izdomās valdība, krītas arī labdarības apjomi," – tendenci pamatoja Zonberga.

Palīdzība līdzcilvēkiem Latvijā tradicionāli ir vāji attīstīta. "Ikdienas dzīvē tas nozīmē: ja redzam uz ielas nepazīstam cilvēku, kuram, teiksim, kļuvis slikti, — varam pieiet un apjautāties, vai vajadzīga palīdzība? Mums tas nav īpaši raksturīgi, kā, piemēram, citām tautībām," – uzskata fonda ziedot.lv vadītāja Ruta Dimante un atgādināja: ja cilvēks ziedos vienu eiro, viņš nekļūs nabagāks, taču paveiks labu darbu.

Ziņu lente
0