Gaidāms "noslīkušo" automašīnu pieplūdums no ASV

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Automašīnu dīleri uzskata, ka stihijā Amerikā cietis liels skaits automašīnu.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Igaunijas Automašīnu pārdošanas un apkalpošanas uzņēmumu savienība (AMTEL) aicina lietotu automašīnu pircējus būt īpaši vērīgiem, izraugoties automobili, atgādina Sputnik Igaunija, atsaucoties uz izdevumu "Delovije vedomosti".

Portāls informē, ka AMTEL aicinājums publicēts, ņemot vērā bažas par to, ka automašīnu tirgū iespējams būtisks "noslīkušo" automašīnu pieplūdums, kas cietušas postošajās viesuļvētrās Savienoto Valstu teritorijā.

Ветроуказатель - Sputnik Latvija
"Marija", "Hosē" pāriniece: divas viesuļvētras tuvojas ASV

Izdevums "Delovije vedomosti" informē, ka šādu automašīnu iespējams identificēt, to rūpīgi aplūkojot. Ārēji "noslīkušas" mašīnas var izskatīties lieliski, taču, vērīgi apskatot tās interjeru, var manīt, ka automašīnas iekšpuse ir izžāvēta.

"Ūdens ietekmē nodarītais bojājums vispirms ietekmē elektrotehnikas un elektronikas sistēmu darbaspēju. Īpaši kaitīgi ir automašīnas bojājumi, ko nodarījis sālsūdens," — brīdināja  AMTEL vadītājs Arno Sillats.

Dīleru rīcībā esošā ienformācija liecina, ka pēc viesuļvētras "Hārvijs" automašīnu izolēs nonāca aptuveni pusmiljons automašīnu, kas cietušas plūdos. Kopā ar citās vētrās un viesuļvētrās "slīkušajām" automašīnām, ar ko ASV saskārās augustā un septembrī, to kopskaits varētu sasniegt miljonu.

Ziņu lente
0