Alkohols sportam netraucē, uzskata WADA

© Foto : pixabayGlāze alus
Glāze alus - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules Antidopinga aģentūra izslēgs alkoholu no aizliegto vielu saraksta.

RĪGA, 1. oktobris — Sputnik. Līdz šim alkoholisko dzērienu lietošana sacensību laikā bija aizliegta četros sporta veidos: autosports, aeronautika, ūdens motoru sports un loka šaušana. Tagad tie tiks izslēgti no aizliegto vielu saraksta. Šādu lēmumu Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) pieņēmusi, lai dāvātu sporta federācijām vairāk brīvības un iespēju plašāk kontrolēt sportistus, stāsta Sputnik Igaunija.

"Šīs izmaiņas pieņemtas nevis ar mērķi apdraudēt jebkura sporta veida vienotību vai drošību, kurā alkohola lietošana rada bažas, bet gan drīzāk ar mērķi atzīt dažādus alkohola lietošanas aizlieguma ievērošanas nodrošināšanas paņēmienus šajos sporta veidos," — vēsta portāls  ERR.

Работа антидопингового центра - Sputnik Latvija
Latviju varētu nepielaist pie Olimpiskajām spēlēm Phjončhanā

Pie tam aizliegto vielu sarakstā joprojām paliek meldonijs, kurš tajā iekļauts kopš 2016. gada 1. janvāra.

Iepriekš aptuveni 300 Krievijas sportistu analīzēs tika atklāts meldonijs, taču vēlāk WADA publicēja informāciju par pētījumu, kas bija veltīts termiņam, kādā viela tiek izvadīta no organisma. Saskaņā ar tā rezultātiem lielākā daļa sportistu no Krievijas un citām valstīm tika attaisnoti.

Sportā aizliegto preparātu un metožu saraksts 2018. gadam publicēts organizācijas oficiālajā mājas lapā, ar tiem iespējams iepazīties aģentūras lapā.

Jaunais preparātu saraksts stāsies spēkā 2018. gada 1. janvārī.    

Ziņu lente
0