Makrons: ES līderi gatavi reformēt savienību

© REUTERS / Regis DuvignauКандидат в президенты Франции Эммануэль Макрон
Кандидат в президенты Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidents atzīmēja, ka tuvāko nedēļu laikā ES priekšsēdētājs Tusks paziņos par konkrētu plānu realizēšanu un projektu, ko izpildīs Eiropas Savienība.

RĪGA, 29. septembris – Sputnik. Eiropas Savienības dalībvalstu līderi atbalstīja jaunu metožu pielietošanas nepieciešamību ES attīstībai un savienības reformēšanai, paziņoja Francijas prezidents Emanuels Makrons, vēsta RIA Novosti.

Ceturtdien Tallinā noritēja ES dalībvalstu līderu neformālas vakariņas, kuru laikā tika apspriesta Eiropas Savienības nākotne.

Francijas prezidents Emanuels Makrons - Sputnik Latvija
Makrons aicinājis reformēt ES un izveidot eirozonas parlamentu

"Vakardienas diskusijas, kā arī abpusējās pārrunas, ko mēs veicām, bija lietderīgas un demonstrē kolektīvo apzināšanos par jaunu metožu pielietošanas nepieciešamību Eiropā," — teica Makrons žurnālistiem pirms ES "Digitālā samita" Tallinā. Viņa uzstāšanos translēja EK dienesti.

"Taču šodien esam pārliecināti, ka Eiropai ir jākustas ātrāk un stiprāk, lai nostiprinātu suverenitāti, vienotību un demokrātiju. Es varu pateikt, ka ir kopīgas domas par virzīšanās (nepieciešamību) uz priekšu," — paziņoja Francijas prezidents.

26. septembrī Makrons uzstājās ar programmas runu Parīzes Sorbonas universitātes studentu priekšā, sniedzot savu Eiropas nākotnes redzējumu un nosakot veselu virkni piedāvājumu ES reformēšanai. Francijas līderis ir pārliecināts, ka Eiropas valstis mūsdienu pasaulē nevar vienatnē pretoties visiem izaicinājumiem, tādēļ nepieciešams kopā risināt drošības un aizsardzības problēmas, migrantu pieplūdumu, ekonomikas attīstības, klimata izmaiņas apkarošanas, digitālo tehnoloģiju attīstības jautājumus.

Turklāt viņš atzīmēja, ka šodien Eiropa ir "pārāk vāja, lēna un neefektīva".

Ziņu lente
0