Irānas ĀM vadītājs pastāstīja par ASV nolūkiem Sīrijā

© Foto : Александр Пушин / ВГТРКДальнобойная реактивная система залпового огня (РСЗО) "Смерч" во время штурма позиций боевиков ИГ в Пальмире, Сирия, 02. 2016
Дальнобойная реактивная система залпового огня (РСЗО) Смерч во время штурма позиций боевиков ИГ в Пальмире, Сирия, 02. 2016 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Irānas ārlietu ministrs Mohamads Džavads Zarifs apvainoja ASV valdību par to, ka ģeopolitiskie mērķi tai ir svarīgāki, nekā uzvara pār teroristisko grupējumu "Islāma valsts".

RĪGA, 28. septembris – Sputnik. Sīrijā ASV mēģina nepieļaut, ka Bašara Asada valdība atgrieztu kontroli pār robežu ar Irāku, paziņoja Irānas ĀM vadītājs Mohamads Džavads Zarifs uzstāšanās laikā Āzijas Biedrībā Ņujorkā.

Города мира. Дамаск - Sputnik Latvija
Sīrija aicinājusi ANO atlaist starptautisko koalīciju ASV vadībā

"Man liekas, ka pašlaik prioritātes ir mainījušās, un ASV valdībai svarīgāk ir nepieļaut, lai Sīrijas valdība atgrieztu kontroli pār robežu ar Irāku, nekā uzvarēt ISIS," — teica Irānas ĀM vadītājs. Tāpat viņš uzsvēra, ka Irāna ir ieinteresēta mierīgā Sīrijas krīzes noregulēšanā un tās intereses atšķiras no ASV mērķiem.

"Mēs esam Sīrijā nevis, lai tur kādu atbalstītu, bet lai cīnītos ar teroristiem," — atzīmēja Zarifs. Iepriekš pastāvīgā ASV pārstāve ANO Nikija Heilija paziņoja, ka tā ir Maskava un Teherāna, kuras nav ieinteresētas Sīrijas mierā.

"Reizi pa reizei Krievija izmanto to pašu loģiku – novērst uzmanību no saviem sabiedrotajiem Damaskā. Reizi pa reizei, bez faktiskās bāzes, Krievija mēģina uzkraut vainu citiem. Pastāv acīmredzama taisnība, kas ir jādara par zināmu, — Asads, Krievija un Irāna nav ieinteresēti mierā," — paziņoja viņa.

Ziņu lente
0