Tramps atzinās, ka nevēlas karot ar Ziemeļkoreju

© AP Photo/Alex BrandonПрезидент США Дональд Трамп, архивное фото
Президент США Дональд Трамп, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šāda notikumu attīstības varianta sekas būtu postošas, brīdināja amerikāņu līderis.

RĪGA, 27. septembris – Sputnik. Ziemeļkorejas situācijas militārais risinājums ir iespējams, taču nav vēlams, paziņoja ASV prezidents Donalds Tramps.

"Mēs esam pilnībā gatavi otrajam rīcības variantam, taču tas nav vēlams. Tomēr, ja mums nāksies to izmantot, sekas būs postošas. Es garantēju, tās būs postošas Ziemeļkorejai. Otrais variants ir militārais risinājums," — citē Trampa paziņojumu RIA Novosti preses konferencē ar Spānijas premjeru Marjano Rahoju.

KTDR raķetes starts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kims Čenuns: Ziemeļkorejai nepieciešami kodolieroči atbildes uzbrukumam ASV

Iepriekš Ziemeļkorejas ārlietu ministrs Ļi Jonho paziņoja par Phenjanas tiesībām notriekt ASV militārās lidmašīnas atbildes pasākumos sakarā ar "kara pieteikšanu".

"Tā kā ASV pieteikušas karu mūsu valstij, mums ir visas tiesības uzsākt atbildes pasākumus, tostarp tiesības notriekt ASV stratēģiskos bumbvedējus, pat ja viņi atrodas ārpus valsts gaisa telpas," — teica diplomāts.

Valsts departamentā paziņoja, ka runāt par militāru konfliktu ir pāragri. Savukārt Pentagonā Ziemeļkorejas ĀM vadītāja vārdus raksturoja kā provokāciju, solot "adekvātu atbildi".

Strīds augstākajā līmenī

Iepriekš amerikāņu līderis solīja Ziemeļkorejai "neredzētus izmēģinājumus" un draudēja "pilnībā iznīcināt" valsti. Šādi Baltā nama vadītāja paziņojumi izraisīja dusmas Phenjanā. Ziemeļkorejas vadītājs Kims Čenuns nosauca Trampa uzstāšanos ANO par "garīgi slimā murgiem" un apsolīja, ka Phenjanas atbildes pasākumi "pārspēs visu gaidīto".

Реактивная система залпового огня (РСЗО) М-1992 с системой ускоренной перезарядки Корейской народной армии - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja solīja ASV "sāpes un ciešanas", atbildot uz jaunajām sankcijām

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pauda šaubas par to, ka ASV uzdrīkstēsies uzbrukt Ziemeļkorejai, jo Ziemeļkorejas režīmam pieder masveida iznīcināšanas ieroči. Viņš atgādināja, ka Vašingtona sāka militāro kampaņu Irākā, jo bija pārliecināta, ka šādu ieroču Bagdādei nav. Savukārt Korejai amerikāņi neuzbruks, jo "tie nav viņu pieņēmumi, bet viņi noteikti zina, ka tai ir kodolbumbas", paskaidroja diplomāts.

Lavrovs aicināja ASV pārdomāt šo faktu. Pretējā gadījumā, pēc viņa teiktā, var izrādīties, kā šīs konfrontācijas dēļ cietīs simtiem tūkstošu mierīgo iedzīvotāju Dienvidkorejā, Ziemeļkorejā, Japānā, Krievijā un Ķīnā.

Ziņu lente
0