Vairāk nekā 50 cilvēki tika izglābti no gruvešiem Mehiko

© REUTERS/Carlos JassoСпасатели разбирают обломки разрушенного здания после землетрясения в Мехико, Мексика
Спасатели разбирают обломки разрушенного здания после землетрясения в Мехико, Мексика - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vismaz 230 cilvēki gājuši bojā otrdien spēcīgas zemestrīces rezultātā Meksikā, kuras spēks bijis 7,1 balles.

RĪGA, 21. septembris – Sputnik. Meksikas prezidents Enrike Penja Njeto paziņoja, ka šobrīd Mehiko no gruvešiem tika izglābti vairāk nekā 50 cilvēki, vēsta RIA Novosti. "Šobrīd no gruvešiem tika izglābti vairāk nekā 50 cilvēku," paziņoja prezidents televīzijas kanālos demonstrētā uzrunā.

Viņš piebilda, ka vien galvaspilsētā medicīniskā palīdzība tika sniegta ap 1 900 cilvēkiem, vairums no viņiem jau ir izrakstīti no medicīniskajām iestādēm.

Pēc prezidenta vārdiem šobrīd glābēji nodarbojas ar meklēšanas un to cilvēku glābšanas darbiem, kuri skaitās bezvēsts pazuduši Pueblo un Mehiko štatos. Tāpat viņš piebilda, ka gandrīz 95% elektroapgādes zemestrīces rezultātā cietušajos rajonos ir atjaunoti, kopumā elektroenerģijas atslēgšanās skārusi gandrīz 5 miljonus lietotāju.

Ielu seguma postījumi pēc zemestrīces - Sputnik Latvija
Zemestrīce Meksikā aiznesusi 58 cilvēku dzīvības

Uzrunas laikā Meksikas prezidents izteica līdzjūtību zemestrīces rezultātā bojāgājušo radiniekiem. Njeto piebilda, ka Meksika ir pieņēmusi palīdzību, kuru piedāvājušas citas valstis, "it īpaši no Spānijas, ASV, Izraēlas, Japānas un no citām Latīņamerikas reģiona valstīm".

Vismaz 230 cilvēki gājuši bojā otrdien spēcīgas zemestrīces rezultātā Meksikā, kuras spēks bijis 7,1 balles. Pazemes grūdieni reģistrēti plkst. 18:14 pēc UTC laika (21:14 pēc Latvijas laika). Spēcīgi zemestrīces grūdieni Meksikas dienvidos bija jūtami Mehiko.

Ziņu lente
0