Lietuva un Baltkrievija noskaidro, kas šķērsojis robežu par 2,5 m un nogriezis sēni

CC0 / pixabay / Bērzlape
Bērzlape - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievu robežsargs vai vienkāršs sēņotājs šķērsojis Baltkrievijas un Lietuvas robežu. Abu valstu robežsardzes dienesti izmeklē minēto faktu.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Baltkrievijas robežsargi veic pārbaudi sakarā ar Lietuvas robežas pārkāpumu, ko pieļāvis Baltkrievijas pilsonis, domājams, sēņotājs, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz valsts robežsardzes komitejas mājaslapā sniegto informāciju.

Iepriekš Lietuvas mediji vēstīja, ka Lietuvas robežsardzes dienests un prokuratūra veic pirmstiesas izmeklēšanu robežas šķērsošanas lietā. Viņu rīcībā esošā informācija liecina, ka par pārkāpumu tiek turēts aizdomās baltkrievu robežsargs, kurš apzināti pārkāpis robežu, lai nogrieztu sēni Lietuvas teritorijā. Taču Baltkrievijas robežsardzes dienests informēja, ka runa ir par vīrieti maskēšanās kostīmā.

"9. septembrī Grodņas robežsardzes grupas atbildības zonā notika valsts robežas režīma pārkāpums, ko pieļāvis neidentificēts vīrietis, kurš par 2,5 metriem iegājis Lietuvas teritorijā, lai salasītu sēnes," — teiks paziņojumā.

Informāciju par pārkāpumu Lietuvas IeM Robežsardzes dienesta Varenes nodaļas operatīvais dežurankts nodeva kolēģiem no Grodņas robežsardzes grupas. Saskaņā ar šo faktu pēc Lietuvas iniciatīvas 11. septembrī notikusi tikšanās, kuras gaitā abas puses apstiprināja valsts robežas pārkāpuma faktu. Tikšanās gaitā Lietuvas robežsardzes dienesta pārstāvji uzrādīja videonovērošanas kameru uzņēmumus, kuros redzams, kā Lietuvas teritorijā uz īsu brīdi 2,5 m attālumā iegājis cilvēks.

Baltijas jūrā mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Baltijas jūrā notiek Eiropas robežsargu mācības

"Sakarā ar šo faktu Grodņas robežsardzes grupa atbilstoši likumam uzsākusi administratīvo procesu, saskaņā ar tā rezultātiem tiks pieņemts procesuālais lēmums. Lietuva tiks informēta par tā rezultātiem noteiktajā kārtībā," — teikts Baltkrievijas robežsardzes dienesta paziņojumā.

Baltkrievijas un Lietuvas kopējā robeža ir gandrīz 679 kilometrus gara. Robeža ir atzīmēta dabā un aprīkota ar tehniskās kontroles līdzekļiem, kā arī 18 labiekārtotiem caurlaides punktiem. 

Ziņu lente
0