Kims Čenuns: Ziemeļkorejai nepieciešami kodolieroči atbildes uzbrukumam ASV

© REUTERS / KCNAKTDR raķetes starts. Foto no arhīva
KTDR raķetes starts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļkorejas vadītājs norādījis, ka valsts mērķis ir panākt spēku līdzsvaru, lai piespiestu Vašingtonu atteikties no problēmas iespējama militāra risinājuma.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Phenjana turpinās kodolieroču izstrādi līdz būs gatava masveida atbildes triecienam ASV, paziņojis Ziemeļkorejas vadītājs Kims Čenuns, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Dienvidkorejas ziņu aģentūru Renhap.

"Nepieciešams turpināt un tieši pastiprināt mūsu militārā uzbrukuma spēku kvalitātes celšanu, lai būtu iespējams izdarīt atbildes kodoluzbrukumu, ko ASV nespētu izturēt," — paziņoja KTDR vadītājs un piebilda, ka Phenjana gandrīz pabeigusi kodolspēku izveidi.

Ziņas par kārtējo ballistiskās raķetes startu KTDR tiek translētas televīzijā - Sputnik Latvija
Ziemeļkorejas raķete startējusi Japānas virzienā

Kims Čenuns uzsvēra, ka valsts mērķis ir panākt spēku līdzsvaru, lai piespiestu Vašingtonu atteikties no problēmas iespējama militāra risinājuma. "Mums ir precīzi jāparāda, kā mēs sasniedzam valsts kodolspēku izveides mērķi ārkārtēju sankciju apstākļos," — viņš atzīmēja.

Piektdien Ziemeļkoreja veica kārtējo raķetes izmēģinājumu. Tā šķērsoja Japānas teritoriju un nokrita 2,2 tūkstošu kilometru attālumā no Erimo raga Hokaido salā. Raķete pārvarēja 3,7 tūkstošus kilometru, lidojuma augstums — aptuveni 800 km. ANO Drošības padome nosodīja izmēģinājumu, nosauca to par "ārkārtīgi porovokatīvu" un aicināja Phenjanu atteikties no kodolprogrammas. KTDR darbības nosodīja arī Krievija, ASV un citas valstis.

Iepriekš ANO Drošības padome pieņēma jaunu rezolūciju, kas pastiprināja pret KTDR vērstās ekonomiskās sankcijas pēc 3. septembrī veiktā kodoltermiskā izmēģinājuma. Vienlaikus KTDR centrālā partijas avīze "Nodon sinmun" paziņoja, ka nekāds ārējs spiediens neliks Phenjanai atteikties no kodolieroču un ballistisko raķešu izstrādes, ja saglabāsies ASV naidīgā attieksme.

Ziņu lente
0