ASV slepenota informācija par Su-27 iespējamo avāriju Nevadā

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasSu-27
Su-27 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV mediji informē, ka valsts uzskata par prioritāru uzdevumu novērtēt Krievijas militārās lidmašīnas, ņemot vērā aizvien biežākos kontaktus Sīrijas debesīs un Baltijas reģionā.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. ASV GKS slepenojuši informāciju par lidmašīnas avāciju netālu no aviācijas bāzes Nevadas štatā un atteikušies ziņot, vai 5. septembrī avarējusī lidmašīna ražota Krievijā vai PSRS, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Informācija par incidentu, kas notika 5. septembrī, ir slepenota, — pastāstīja aviobāzes pārstāve. — Informācija par to publikai netiks sniegta.

Штаб-квартира Министерства обороны США - Sputnik Latvija
Pentagonā paskaidroja Krievijas GKS lidmašīnas lidojumu virs Baltā nama

Iepriekš izdevums Aviation Week pavēstīja, ka incidenta rezultātā 5. septembrī gājis bojā apakšpulkvedis Ēriks Šulcs, eskadriļas komandieris, kas nodarbojās ar ārvalstu ražoto kara lidmašīnu testēšanu un īpašību novērtēšanu. Prese ziņoja, ka eskadriļas rīcībā bijušas PSRS un Krievijā ražotās MiG-29 un Su-27. ASV tās saņem no trešajām valstim un izmanto iespējamā pretinieka tehnoloģiju un taktikas izpētei. Piemēram, lidmašīna Su-27 bija redzama Nevadas debesīs šī gada janvārī.

Amerikāņu žurnāls Popular Mechanics stāsta, ka Ēriks Šulcs, iespējams, vadījis nevis Su-27, bet gan daudzfunkcionālo iznīcinātāju Su-30, ko Krievija piegādājusi dažādām valstīm, piemēram, Vjetnamai un Indonēzijai. Izdevums uzsver, ka ASV GKS patlaban velta uzmanību Krievijas iznīcinātāju iespēju izvērtēšanai ņemot vērā aizvien biežākos kontaktus Sīrijas debesīs un Baltijas reģionā.

Izdevums vēsta, ka Šulca vadītās lidmašīnas avārija šķiet ļoti dīvaina, jo apakšpulkvedis bija pieredzējis pilots — viens no tiem, kuri piedalījās ASV lidmašīnu F-35 izmēģinājumos un volidojis vairāk nekā 2000 stundas.

Ziņu lente
0