Poļu tūristi iedarbinājuši panorāmas ratu mirušajā Pripetē

© Sputnik / Evgeny Kotenko / Pāriet pie mediju bankasIebraukšanas vieta Pripetē
Iebraukšanas vieta Pripetē - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tūristi no Polijas pabija lieguma zonā. Video ierakstā redzams, kā viņiem izdevies ar rokām iedarbināt panorāmas ratu mirušajā Pripetes pilsētā.

RĪGA, 14. septembris — Sputnik. Poļu tūristi apmeklēja mirušo Pripetes pilsētu Ukrainā, kas atrodas lieguma zonā pēc katastrofas Černobiļas AES. "Ekskursijas" gaitā poļiem ienāca prātā iedarbināt panorāmas ratu — vienu no mirušās pilsētas pazīstamākajām vietam, ziņo Sputnik Moldova.

"Rats tika iedarbināts bez elektrības — mehāniski," — video aprakstā skaidro tā autors Kristofers Gržibeks.

Viņš norādīja, ka neviens mehānisms nav sabojāts un pēc video uzņemšanas iekārta atgriezta sākotnējā stāvoklī.

Par notikušo ukraiņu aktīvisti plāno iesniegt sūdzību Ukrainas Lieguma zonas pārvaldes valsts aģentūrai. Viņi skaidro, ka rats varējis nokrist un negadījumā būtu cietuši cilvēki.

Gļinka, Stečanka, Pripete – Černobiļas lieguma zonā pamestās zemes - Sputnik Latvija
Foto
Šeit dzīvot nevar: Černobiļas zona 31 gadu pēc katastrofas

Poļu tūristu darbības tiek aktīvi apspriestas tīklā. Daži lietotāji uzliela poļus, kuri centušies atdzīvināt pilsētu, citi šo rīcību kritizē un stāsta, ka tagad šos cilvēkus vajāšot Pripetes spoks.

Video ieraksts, ko paspēja noskatīties gandrīz 40 tūkstoši lietotāju, tika publicēts YouTube 11. septembrī, taču jau 13. septembrī tā autors ierakstu nodzēsa. Tomēr lietotāji paspēja ierakstu lejupielādēt, tāpēc tas parādījās no jauna.

Stalkeru vidū klīst milzums baumu par panorāmas ratu Pripetē. Viena no populārākajām stāsta, ka zem atrakcijas slēpjas milzums anomāliju, un tas spēj nohipnotizēt cilvēku, kas ilgi vēro ratu. Pēc tam rats pievilināšot vērotāju, un cilvēks pazudīšot bez vēsts. 

Ziņu lente
0