Britu policija izglāba verdzībā turētos latviešus

© AFP 2023 / JUSTIN TALLISBritu policija
Britu policija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Desmit vīrieši nelikumīgi nokļuva Anglijā un Latvijas un strādāja par ļoti nelielu algu, turklāt, viņi nedrīkstēja izmantot bankas kontus, kuri tika atvērti uz viņu vārdiem.

RĪGA, 13. septembris — Sputnik. Lielbritānijas policija atbrīvoja desmit latviešus, kuri tika turēti verdzībā Dārbi pilsētā (Dārbišīras grāfiste), vēsta The Independent.

​Pēc iestādes datiem, vīrieši nelikumīgi ieradās no Latvijas un strādāja par ļoti zemu algu, turklāt, viņi nedrīkstēja izmantot bankas kontus, kuri tika atvērti uz viņu vārdiem. Šobrīd viņi atrodas speciālo dienestu apgādībā.

Tāpat operācijas laikā tika aizturēti trīs vīrieši un trīs sievietes, kuri tiek turēti aizdomās pa cilvēku ekspluatēšanu un vergturību.

Мартин Гаусс, глава авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Miljonārs-bastotājs: žurnālisti atmaskojuši airBaltic vadītāju

Operatīvo dienestu pilnvarotais Riks Entons paziņoja izdevumam, ka britu policija cieši sadarbojās ar Latvijas varas iestādēm šajā lietā un ir pateicīga par sniegto atbalstu.

"Mēs nopietni izturamies pret apgalvojumiem par cilvēku tirdzniecību un mūsdienu verdzību. Daudzos gadījumos cilvēki nokļūst Lielbritānijā solījumu dēļ par labu darbu un labāku dzīvi. Taču bieži tas pārvēršas ekspluatēšanā, un upuri ir spiesti strādāt bezmaksas vai par minimālu atalgojumu," paziņoja Entons.

Kā atgādina BBC, kopā Lielbritānijā laika posmā no 2014. līdz 2016. gadam Dārbišīras, Linkolnšīras, Notingemšīras un Lesteršīras policija atbrīvojusi 140 "mūsdienu vergu".    

Ziņu lente
0