ANO aicināja Kijevu veikt efektīvu portāla "Myrotvorets" darba izmeklēšanu

© PxfuelФлаг ООН
Флаг ООН - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Portāls "Myrotvorets" ir slavens ar skandalozām publikācijām, kurās minētā dažu žurnālistu un citu pilsoņu personālā informācija.

RĪGA, 12. septembris – Sputnik. ANO augstā cilvēktiesību komisāra pārvalde aicināja Ukrainas varas iestādes veikt efektīvu portāla "Myrotvorets" darbības izmeklēšanu, kurš ir slavens ar skandalozajām publikācijām, kurās minētā dažu žurnālistu personālā informācija, vēsta RIA Novosti.

Širvinds. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Portāla "Myrotvorets" bāzē iekļauti Širvinds un amerikāņu mūziķis Karlins

Portāls "Myrotvorets" ir slavens ar skandalozām publikācijām, kurās minēti žurnālistu, pašpasludināto Doņeckas un Luganskas TR zemessargu un citu pilsoņu dati, kurus sauc par "dzimtenes nodevējiem". Vasarā tas publicēja informāciju par žurnālistiem (to starpā bija arī ārvalstu mediju pārstāvji), kuri saņēmuši Doņeckas un Luganskas TR akreditācijas, norādot viņu kontaktinformāciju. Vēlāk daudzi viņu vidū saņēmuši draudus.

Toreiz bijusī EDSO mediju brīvības pārstāve Dunja Mijatoviča nosauca šīs publikācijas par "satraucošu soli, kas varētu vēl vairāk apdraudēt žurnālistu drošību". Portāla "Myrotvorets" īpašnieku rīcību kritizēja arī oficiālā Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova. Viņa nosauca publikācijas par "tiešu aicinājumu izrēķināties ar žurnālistiem".

Эйч Пи Бакстер, архивное фото - Sputnik Latvija
Bild: Ukraina draud ar cietumsodu grupai Scooter par uzstāšanos Krimā

Kijevas prokuratūra uzsāka kriminālprocesu pēc panta"žurnālistu likumīgās profesionālās darbības ierobežošana". "Nacionālā policija uzsāka kriminālprocesu pret portālu "Myrotvorets", kurš kopš 2014. gada augusta publicējis tūkstošu cilvēku, tostarp, mediju speciālistu personīgos datus…, dēvējot viņus par bruņoto grupu un "terorisma" atbalstītājiem.

ANO augstā cilvēktiesību komisāra pārvalde sveic šo soli, uzstājīgi aicina varas iestādes veikt efektīvu izmeklēšanu un nodrošināt nepieciešamos pasākumus personīgo datu izdzēšanai no portāla," — teikts otrdien publicētajā ziņojumā.

Ziņu lente
0