Latviešu narkokurjeri aizturēti Jaunzēlandē

© PiqselsKokaīns
Kokaīns - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policijas suns Oklendas starptautiskajā lidostā sacēla trauksmi, kad saoda aizliegto vielu smaržu divu Latvijas pilsoņu čemodānos.

RĪGA, 6. septembris — Sputnik. Divus Latvijas pilsoņus aizturēja Jaunzēlandes Oklendas pilsētas starptautiskās lidostas muitas dienesti, kuri mēģinājaievest valstī čemodānus ar , vēsta portāls scoop.co.nz.

Divu Latvijas pilsoņu — 24 gadus veca vīrieša un 30 gadus vecas sievietes — bagāžā policijas suns atklāja 8 kilogramus kokaīna. Jaunie cilvēki ieradās Oklendā no Čīles pirmdien, 4. septembrī, un tos uzreiz aizturēja muitas dienesta darbinieki.

Tagad narkokurjeri tiek apsūdzēti A klases (attiecas uz narkotikām un indēm) ārstniecības līdzekļu pārvadāšanā un glabāšanā. Viņiem draud mūža ieslodzījums.

Jahta. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvieši un lietuvieši atveda uz Jaunkaledoniju pusotru tonnu kokaīna

Nelaimīgo ceļotāju krimināllieta tiks izskatīta Oklendas Manukau rajona tiesā.

Oklendas lidostas muitas kontroles darbinieks Pīters Luiss pastāstīja, ka šādi aizturēšanas gadījumi uzsver muitas darbinieku darba efektivitāti un to, ka viņu noziedznieku noteikšanas līdzekļi no tūkstošiem cilvēku, kuri iebrauc valstī un izbrauc no tās, strādā lieliski.

Tāpat Luiss atzīmēja, ka muitas dienesta darbinieki vienmēr cenšas, lai lidostas apmeklētājiem paliktu pozitīvs iespaids par viņu darbu, taču tas netraucē speciālistiem rūpīgi sekot līdzi aizdomīgām personām un aktīvi nodarboties ar iespējamo likumpārkāpēju noteikšanu un apcietināšanu.

"Nav nozīmes tam, kāda ir narkokurjeru nacionalitāti, no kurienes viņi ir ieradušies un kādas narkotikas mēģina iznest cauri robežai. Muitas dienesta darbinieki labi saprot, kas konkrēti ir jāmeklē, un mēs darām visu nepieciešamo, lai samazinātu visus riskus līdz minimumam," paziņoja muitas darbinieks.    

Ziņu lente
0