Privātās zemūdenes īpašnieks pastāstīja, kā nomira zviedru žurnāliste

© REUTERS / SCANPIX DENMARKPeters Madsens
Peters Madsens - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Taču kādēļ Kimas Vallas ķermenim tika nocirsta galva, Peters Madsens nepaskaidroja.

RĪGA, 6. septembris — Sputnik. Dāņu izgudrotājs Peters Madsens paziņoja, ka zviedru žurnāliste Kima Valla gāja bojā uz viņa zemūdenes Nautilus klāja nelaimes gadījuma rezultātā, vēsta The Independent.

Jūra. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Drāma Baltijas jūrā: policija atpazinusi zviedru žurnālistes mirstīgās atliekas

Madsenu vaino netīšā zviedrietes slepkavībā. Dāņu inženieris uzbūvēja pašdarinātu zemūdeni Nautilus 2008. gadā, tā ir lielākā provātā zemūdene pasaulē. Valla, kura sadarbojās ar slaveniem pasaules izdevumiem, gatavojās izveidot reportāžu par Madsenu un viņa izgudrojumu. Sieviete pazuda pēc iziešanas jūrā uz Nautilus klāja augusta beigās. Vēlāk zviedrietes ķermenis tika atrasts un atpazīts, Madsenu apcietināja.

Vīrietis paziņoja, ka Vallas nāves iemesls ir nelaimes gadījums. Pēc Madsena vārdiem, žurnālistei iesita smagais lūka vāks uz zemūdenes klāja.

"Es pazaudēju balstu, un lūka aizvērās. Kima izrādījās smagi ievainota trieciena rezultātā un gulēja uz grīdas ar intensīvu asiņošanu. Viņas krituma vietā izveidojās asins peļķe," izdevums citē Madsena vārdus. Tāpat viņš saka, ka mēģināja apglabāt meiteni jūrā.

​Dānijas policija iepriekš apstiprināja, ka jūrā atrastais ķermenis bez galvas pieder Kimai Vallai. Madsenam draud piecu gadu cietumsods, ja slepkavības vaina tiks pierādīta. Kopenhāgenas rajona tiesa izlems, uz cik ilgu laiku tiks pagarināts Madsena arests un kādā apsūdzībā.    

Ziņu lente
0