Krievijas konsulārās iestādes ASV negrasās samazināt pakalpojumu apjomu

© REUTERS / STEPHEN LAMГенеральное консульство России в Сан-Франциско
Генеральное консульство России в Сан-Франциско - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sakarā ar Sanfrancisko ģenerālkonsulāta slēgšanu Krievijas vēstniecība lūdz iedzīvotājus vērsties diplomātiskajās pārstāvniecībās Vašingtonā, Ņujorkā, Sietlā un Hjūstonā.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Krievijas vēstniecības iestādes ASV pēc Sanfrancisko ģenerālā konsulāta slēgšanas "nesamazinās konsulāta pakalpojumu sniegšanas darbu intensitāti," — paziņoja Krievijas vēstniecības preses sekretārs Nikolajs Lahoņins.

Консульство России в Сан-Франциско - Sputnik Latvija
Sanfrancisko Krievijas ģenerālkonsulāta kaimiņi pauž nožēlu par tā slēgšanu

"Sakarā ar nelabvēlīgu Amerikas varas iestāžu rīcību, kas novedusi pie lielākā Krievijas ģenerālkonsulāta slēgšanas ASV (Sanfrancisko – red.), vēlamies pievērst uzmanību tam, ka pārējās konsulāta iestādes negrasās samazināt visu konsulāta pakalpojumu kompleksu darba intensitāti," —teikts preses sekretāra paziņojumā, ko publicēja RIA Novosti.

Krievijas vēstniecības Facebook lapā dots atbilstošs skaidrojums. Tiek atzīmēts, ka sakarā ar Sanfrancisko ģenerālkonsulāta slēgšanu līdz turpmākās informācijas saņemšanai pēc konsulāta pakalpojumiem lūgums griezties jebkurās pieejamās Krievijas konsulāta iestādēs ASV teritorijā – Vašingtonā, Ņujorkā, Sietlā vai Hjūstonā. Visi iesniegtie dokumenti tika nodoti diplomātiskajai pārstāvniecībai Sietlā.

Lēmumu par Krievijas konsulāta Sanfrancisko un diplomātisko ēku slēgšanu Vašingtonā un Ņujorkā 31. augustā personīgi pieņēma ASV prezidents Donalds Tramps, izvēloties no piedāvātajiem variantiem. Vēlāk telpās notika kratīšanas. Oficiālā Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka ASV varas iestādes pieprasa pārdot viņiem Krievijas diplomātisko īpašumu.

Kā pirmdien paziņojis Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs, ASV specdienestu un tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji joprojām nav pametuši Sanfrancisko ģenerālkonsulāta ēku.

"Amerikāņi mēģina manevrēt ar vārdiem, nevis ar savas politikas saturu, apgalvojot, ka tās ir apskates, inspekcijas. Nē, tās ir kratīšanas," — teica žurnālistiem ministra vietnieks.

Ziņu lente
0