Atēnās migrants no Irākas draudēja garāmgājējiem ar zobenu

© AP Photo / Thanassis StavrakisСотрудники греческой полиции на улице Афин, архивное фото
Сотрудники греческой полиции на улице Афин, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vīrietis nesen tika izlaists no cietuma, kur viņš izcieta sodu par narkotikām un zādzībām.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Atēnu centrā arestēts 34 gadus vecs migrants no Irākas, kurš draudēja cilvēkiem zobenu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzes "Nea" portālu.

Uzraksts telšu nometnē Londona - mans sapnis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas robežsargi: bēgļi Grieķijā nelūdz, bet pieprasa palīdzību

Incidents notika pie ieejas Arheoloģijas muzejā sestdien, dienas laikā. Muzeja apsargs, kurš pamanīja vīrieti ar zobenu, izsauca ātrās reaģēšanas grupu, un policisti arestēja migrantu, vēsta izdevums.

Policisti noskaidro, vai migranta rīcībai ir sakaras ar psiholoģiskiem traucējumiem, vai arī tai ir "reliģiski" iemesli.

Pēc izdevuma informācijas, policijas darbiniekiem, kuri viņu apcietināja, viņš teica, ka gribot iebiedēt pilsoņus. Vīrietis nesen tika izlaists no cietuma, kur viņš izcieta sodu par narkotikām un zādzībām.

Šim kārtējam incidentam, "kurš, iespējams, saistīts ar islāma draudiem", ir jāliek aizdomāties Grieķijas policijai, raksta izdevums.

Avīze "Vima" paziņoja, ka pirms trīs dienām Koliatsu laukumā, kas atrodas vien pāris kilometru attālumā no Arheoloģijas muzeja, tika aizturēti četri Bangladešas izcelsmes migranti, kuri novēroja, vai musulmaņi ievēro Šariata likumus.

Migranti laivā - Sputnik Latvija
Līdz 2065. gadam 40% Itālijas iedzīvotāju veidos migranti

Svētdien grieķu mediji paziņoja, ka, saskaņā ar Grieķijas policijas specdienestu ziņojumu, septiņos vai astoņos nelegālajos lūgšanu namos musulmaņu sludinātāji kurināja naidu un aicināja karot pret "islāma ienaidniekiem", kā arī atbalstīja tā saucamās "Islāma valsts" rīcības.

Saskaņā ar publikāciju dažiem sludinātājiem ir sakari ar tīkliem, kuri sekmēja islāmu kaujinieku pārvākšanos no Magriba valstīm uz Sīriju un Irāku caur Grieķiju ar ISIS finansējumu. Ziņojumā teikts, ka no vairāk nekā 80 nelegālajiem musulmaņu lūgšanu namiem "tikai dažos imami un daži ticīgie atbalsta teroristu uzbrukumus Eiropā".

Ziņu lente
0