Tramps pieļauj spēka pielietošanu pret Ziemeļkoreju

© AP Photo/Alex BrandonПрезидент США Дональд Трамп, архивное фото
Президент США Дональд Трамп, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš prezidents nosauca Phenjanas rīcību par naidīgu un bīstamu ASV.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps neizslēdz iespēju veikt kodoltriecienu pret Ziemeļkoreju pēc kārtējiem Phenjanas kodolizmēģinājumiem, vēsta RIA Novosti.

"Paskatīsimies," — atbildēja Tramps uz žurnālista jautājumu, vai ASV plāno uzbrukt Ziemeļkorejai. Viņa atbildi publicēja Baltā nama preses dienests.

Baltā nama vadītājs tāpat paziņoja Twitter vietnē, ka Vašingtona izskata iespēju pilnībā pārtraukt tirdzniecību ar valstīm, kurām "ir bizness" ar Ziemeļkoreju.

Iepriekš prezidents nosauca Phenjanas rīcību par naidīgu un bīstamu ASV. "Ziemeļkoreja veikusi liela mēroga kodolizmēģinājumu. Viņu vārdi un rīcības paliek naidīgas un bīstamas ASV," — uzrakstīja viņš Twitter vietnē.

Японский метеоролог во время пресс-конференции в Японском метеорологическом агентстве в Токио. 3 сентября 2017 - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja paziņoja par veiksmīgiem ūdeņraža bumbas izmēģinājumiem

Tāpat Tramps nosauca Ziemeļkoreju par "nevaldāmu valsti, kas kļuvusi par lielu draudu un nastu Ķīnai". Turklāt viņš izteica pārliecību, ka Dienvidkoreja apzinās ziemeļu kaimiņa nomierināšanas politikas neefektivitāti.

Svētdien Ziemeļkoreja paziņoja, ka pēc Kima Čenuna pavēles tika veiksmīgi izmēģināts ūdeņraža kodolierocis, kurš paredzēts uzstādīšanai uz starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm. Aģentūra Reuters paziņoja ar atsauci uz informācijas avotiem amerikāņu izlūkdienestā, ka runa ir par "pilnveidotu kodolierīci".

Augusta vidū Phenjana piedraudēja palaist ballistiskās raķetes uz Guamas salas rajonu, kur atrodas amerikāņu militārās bāzes.

Toreiz Tramps paziņoja, ka, ja Ziemeļkoreja "izdarīs kaut ko ar Guamu, ar Ziemeļkoreju notiks kas tāds, ko vēl neviens nekad nav pieredzējis".

Ziņu lente
0