Ukrainā stājies spēkā lēmums par biometrisko kontroli no 2018. gada

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasПроцедура снятия биометрических данных, архивное фото
Процедура снятия биометрических данных, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Biometriskā pase iebraukšanai valstī nav obligāta.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Kijevas lēmums par ārvalstnieku biometrisko kontroli uz robežas no 2018. gada stājies spēkā sestdien, vēsta RIA Novosti. Ukrainas prezidenta rīkojums publicēts oficiālajā presē.

Дорожный знак, обозначающий территорию Украинского государства, у международного пункта пропуска через украинско-польскую границу - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ukrainas bezvīzu režīma ikdiena

Iepriekš Ukrainas prezidents Petro Porošenko apstiprinājis Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes lēmumu, kas paredz no 2018. gada ieviest ārzemnieku biometrisko kontroli uz robežas. Viņš arī norīkojis pilnveidot likumdošanu par ārzemnieku reģistrācijas kārtību, izstrādāt ārzemnieku iepriekšējas informēšanas mehānismu par iebraukšanu Ukrainā un atjauninātu migrācijas riska valstu sarakstu, iekļaujot tajā Krieviju.

Saskaņā ar Robežsardzes datiem biometriskā kontrole paredzēs pirkstu nospiedumu vākšanu ārzemniekiem, turklāt biometriskas pases esamība iebraukšanai valstī nav obligāta.

Prezidenta rīkojums par Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes 10. jūlija lēmuma "Par iebraukšanas Ukrainā, izbraukšanas no Ukrainas un uzturēšanās Ukrainā noteikumu kontroles pastiprināšanu ārzemniekiem un personām bez pilsonības" stāšanos spēkā sestdien tika publicēts valdības avīzē "Urjadovij kurjer".

"Šis rīkojums stājas spēkā no tās publicēšanas dienas," — teikts sestdien publicētajā prezidenta rīkojumā.

Ziņu lente
0