Ēģipte kļūst dārgāka Latvijas nepilsoņiem

© Foto : pixabayĒģiptes piramīdas
Ēģiptes piramīdas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pilsoņiem joprojām būs iespēja noformēt vīzu lidostā, taču violeto pasu īpašniekiem tagad nāksies savākt dokumentus un maksāt 145 eiro.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Latvijas nepilsoņiem tagad nāksies jau iepriekš sarūpēt vīzu iebraukšanai Ēģiptē — to vairs nebūs iespējams noformēt pēc ierašanās lidostā, vēsta avīze "Segodņa".

Latvijā nav Ēģiptes vēstniecības, tāpēc ceļotājiem nāksies vērsties pēc palīdzības tūrisma aģentūrās, kuras savukārt iesniegs dokumentus tuvākajā diplomātiskajā misijā. Vīzas noformēšana ilgst 2-3 nedēļas, izmaksas sastādīs 145 eiro, pie tam izdevums apgalvo, ka šī summa varētu pieaugt, ja vīzu pieprasa vairāki cilvēki. Nedēļu ilga ceļojuma vidējā cena sastāda 400-500 eiro, tātad ceļojums kļūs dārgāks apmēram par trešo daļu.

Туристы фотографируются на фоне Статуи Свободы в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
Eurostat: latvieši ir pasaulē taupīgākie tūristi

Vīzas saņemšanai nepilsoņiem nāksies savākt dokumentus: aviobiļešu kopijas, mītnes vietas apstiprinājumu, dokumentu par finansiālo stāvokli, divas fotogrāfijas, pasi, kuras derīguma termiņš nav mazāks par 6 mēnešiem pēc atgriešanās no Ēģiptes. Pilsoņi joprojām varēs noformēt vīzu pēc ielidošanas.

Šis jautājums pilnībā noskaidrosies 2-3 dienu laikā, kad kļūs zināms, vai nepilsoņu iebraukšanas režīms tiks mainīts, raksta "Segodņa".

"Ēģipti ik gadus apmeklē no 30 līdz 50 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju. Vismaz 20% ir nepilsoņu. Ja viņi visi par iebraukšanu samaksās 145 eiro, valsts kasē ieplūdīs līdz 154 miljoni eiro. Summa ir liela, taču nav izslēgts, ka starp šiem 20% daudzi atteiksies braukt uz faraonu zemi. Tad zaudējumi būs daudz lielāki nekā ienākumi," — paziņoja kādas tūrisma aģentūras pārstāvis Valērijs Mališevs.

Bez maksas uz Sinaja pussalu

Saskaņā ar 1978. gadā noslēgto Ēģiptes un Izraēlas miera līgumu, puses izšķīra jautājumu par Sinajas pussalas brīvu apmeklējumu Izraēlas iedzīvotājiem. Parādījās jēdziens "Sinajas zīmogs", kas piešķir tiesības Izraēlas pilsoņiem bez maksas apmeklēt tikai Sinaju uz 15 dienām ar neierobežotu skaitu atkārtotu braucienu. Vēlāk šī prakse tika attiecināta uz visu pasu īpašniekiem, kuri ierodas ne tikai pāri sauszemes robežai ar Izraēlu, bet arī caur Šarmelšeihas un Tabas lidostām.

Tā saucamais Sinajas zīmogs dod iespēju uzturēties tikai Sinajas pussalā (neapmeklējot Aleksandriju, Kairu un Luksoru) 15 dienas. Tas tiek noformēts bez maksas pēc ierašanās. 

Ziņu lente
0